HomeFeaturedFocusVesti proaste pentru posesorii de Xbox 360: Mojang si Microsoft au anuntat...

Vesti proaste pentru posesorii de Xbox 360: Mojang si Microsoft au anuntat ca nu mai ofera suport pentru Minecraft

Minecraft-Xbox-360-Edition-Wallpaper_5414299_lrg

Săptămâna trecută Microsoft a anunțat patch-ul 1.83 de Minecraft pentru Xbox 360 și cu asta capitolul Minecraft pe consolele vechi Xbox se încheie. Totodată și posesorii de consoe PlayStation 3, Wii U sau PlayStation Vita se găsesc în aceiași situație: Microsoft și Mojang renunță să mai dezvolte alte update-uri pentru acestea.

Vestea e una tristă pentru cei ce nu au suficient fonduri ca să treacă pe generațiile noi ale consolelor și e oarecum în contradicție cu ideea Microsoft de a oferi acces tuturor utilizatorilor la serviciile lor. Se pare că în cazul Minecraft, tuturor nu e chiar un termen prea cuprinzător. Din punct de vedere tehnic, consolele acestea pot rula foarte bine Minecraft, așa că o motivație ”tehnică” legată de performanță nu stă în picioare. Cred că ați ghicit deja că motivația e legată de costuri și cum versiunile moderne ale Minecraft pentru iOS, Android și PC au același cod cu cel de pe consolele de generație nouă, Mojang nu vrea să mai aibă cheltuieli separate pentru consolele mai vechi, codul pentru acestea fiind din branch-ul ”Bedrock” sau mai bine zis Pocket Edition. Pe de altă parte, versiunea ”Bedrock” e făcută de către studioul scoțian 4J și nu direct de către Microsoft.

Cum nu mai sunt multe de făcut, posesorii de Xbox 360 și celelalte console ”pensionate” se vor bucura de ultimul patch (1.83) care aduce caractere noi (pisici, urși panda) și ceva bugfix-uri.

Xbox 360 este a doua platformă pentru care Microsoft oprește Minecraft după ce în 2017 același lucru s-a întâmplat cu versiunile de Windows Phone și Windows Mobile.

Știți ce e interesant? Că aproximativ 4,5 milioane de jucători vor rămâne pe dinafara, conform Mojang.

Ce urmează? E simplu: utilizatorii afectați vor trebui să își cumpere console noi și după aia să (re)cumpere licență de Minecraft dacă vor dori să se mai joace. Asta înseamnă bani în toate buzunarele (Sony, Microsoft) și cheltuieli pentru utilizatori.

Ca posesor de Minecraft pe Xbox 360 pot să spun că o să mă gândesc foarte bine dacă mai cumpăr încă o licență pentru Xbox One și sper ca Microsoft să redeschidă promoția prin care a permis acum ceva ani migrarea licențelor din Xbox 360 pe Xbox One.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep