HomeMobileAndroidCum se poate forta instalarea Android 9 Pie pe Samsung Galaxy Note9...

Cum se poate forta instalarea Android 9 Pie pe Samsung Galaxy Note9 cu multi-CSC

galaxynote9_oneui

După focul de paie legat de lansarea Android 9 Pie în Germania și disponibilitatea sa din UAE, se pare că celelalte piețe vor mai avea de așteptat până să vină versiunea oficială. Inclusiv România.

Asta nu înseamnă că entuziaștii nu pot încerca să facă rost mai repede de Android 9 Pie cu One UI pentru Galaxy Note 9, dacă sunt dispuși să încerce câteva trucuri. Astăzi au apărut fișierele de update pentru varianta Exynos a lui Samsung Galaxy Note 9 (adică cea vândută în Europa) și cine e dispus să își suflece mâinile și să încerce ceva nou are șansă să aibă mai rapid Android 9 Pie.

Cum se face asta?

În primul rând asigurați-vă că smartphone-ul vostru are instalată cel mai recent patch de securitate Android 8 (cel de decembrie), care are în seria build-ului ARL3 la final. Apoi verificați dacă aparatul are un ROM multi-CSC: porniți Dialer-ul și scrieți acolo *#1234# și verificați dacă în dreptul CSC aveți codul OXM.

oxm

Dacă cele două condiții sunt îndeplinite înseamnă că puteți trece la pasul următor și anume instalarea Android 9 Pie: descărcați pachetul update.zip de aici.

Apoi copiați pachetul pe un card-ul SD, intrați în bootloader mode: închideți aparatul și apoi țineți apăsată combinația de taste volume up + power + bixby ca să intrați în modul de încarcare a update-ului.

Dacă nu aveți card microSD, încercați varianta mai tehnică, via ADB.

* Descărcați adb https://dl.google.com/android/reposi…st-windows.zip
* Instalați driver-ele: http://adbdriver.com/
* Copiați update.zip în C:\adb (sau unde ați pus adb.exe)
* Puneți telefonul în Recovery Mode (după cum v-am spus mai sus) și apoi selectați Apply update from ADB și conectați telefonul pa PC
* Așteptați să fie configurate driver-ele.
* Deschideți un command prompt, mergeți în C:\adb (sau unde ați pus adb.exe și update.zip)
* Scrieți comanda: adb devices. Ar trebui să vedeți mesajul sideload mode.
* Dați comanda: adb sideload update.zip

Așteptați să se facă instalarea, reporniți telefonul și în principiu ar trebui să vă puteți bucura de Android 9 Pie pe Galaxy Note 9.

Această modalitate de forțare a instalării ROM-ului nu ar trebui să dezativeze KNOX și nici să ducă la pierderea garanției/blocarea telefonului. Ori merge, ori nu merge, fiind vorba despre un ROM semnat cu cheile Samsung.

Eu încă nu am făcut upgrade-ul, săptămâna asta am nevoie de niște aplicații de autentificare în 2 pași, deja instalate și nu vreau să fac un hardware reset, dar la începutul săptămânii viitoare o să mă încumet la instalare și revin cu detalii.

Baftă! Și dacă vă merge, dați-ne și nouă de știre.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Se poate face acest update și pe S8+ decodat?
    Nu am ARL3, și sincer nu știu cum ar trebui să fie cel pe ianuarie, pentru că am ultimul patch de securitate, 1 ian 2019.
    Dar, am în Multi-CSC OXM, aș putea încerca?

  2. […] Am așteptat puțin până să mă hotărăsc să fac marele pas și să forțez instalarea de Android 9 Pie cu One UI pe al meu Samsung Galaxy Note9 pentru că am vrut să mă asigur că toate opțiunile actuale rămân (VoLTE de exemplu) în picioare și după upgrade. Am o oră de când am terminat de făcut upgrade-ul și aparatul se mișcă binișor, am reinstalat totul de la început așa că abia încept să mă obișnuiesc cu noua One UI. […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep