HomeFeaturedFocusProfitul Samsung a scazut cu 38%

Profitul Samsung a scazut cu 38%

Samsung

Poate părea o informație scoasă din context, pentru a da un titlu cât mai dramatic. Din păcate pentru compania coreeană (și pentru fanii Samsung), cifrele sunt oferite chiar de către Samsung. Iar procentul de 38% scădere a profitului, este pentru al patrulea trimestru al lui 2018, în comparație cu trimestrul anterior (al treilea al lui 2018).

Chiar și prin comparație cu perioada similară a anului trecut, scăderea profitului este de 28%, o cifră destul de mare. Mai ales dacă ne uităm la Apple, unul dintre principalii competitori, care știe în continuare să vândă scump, chiar foarte scump și să atragă un profit mare.

Tot Samsung a raportat și o scădere a veniturilor totale, undeva la 10 procente pentru aceleași perioade. Pare și mai dramatic că la o scădere de 10 a vânzărilor, profitul scade cu 38%.

Evident, aici este vorba nu doar despre vânzările de telefoane Smart, ci despre întreaga companie. Coreenii vor să pară optimiști și afirmă că își vor revenii mai ales diviziei de chip-uri. Sper să fie așa, mi se pare că supremația producătorilor chinezi este tot mai aproape și nu sunt convins că va fi benefică pentru consumatorii finali.

via Samsung

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep