HomeFeaturedFocusDaca tot s-a dat startul pentru telefoanele cu ecrane pliabile, vine si...

Daca tot s-a dat startul pentru telefoanele cu ecrane pliabile, vine si Oppo cu un prototip

Oppo nu se lasă mai prejos și ne prezintă un prototip al propriului smartphone pliabil.

După ce Samsung și Huawei au prezentat primele modele de smartphone cu ecran pliabil, Biran Shen, șeful Oppo a zis că nu poate să rata și el ocazia să fie în prim plan și a publicat mai multe poze pe Weibo cu prototipul (încă fără nume) companiei chineze.

Poate că nu întâmplător (știm doar cât de mare e spionajul industrial) prototipul Oppo seamănă izbitor cu Huawei Mate X – are un fel de mâner în care sunt puse și camerele foto, ambele modele pliază ecranul spre exterior.

Vi se pare cunoscut formatul prototipului Oppo? Uitați-vă la Huawei Mate X.

Totuși soluția pentru a facilita pliarea display-ului diferă, în cazul Oppo soluția fiind mai puțin finisată.

E clar că trendul de telefoane pliabile a fost dat, rămâne să vedem cine vine cu cea mai bună soluție și marele DACĂ: vor fi acceptate de piață?

Să nu uităm și că până acum toate modele prezentate au fost ținute departe de cei prezenți la lansare (doar câțiva au primit trainingul și aprobarea să le folosească), numai reprezentanții companiilor având voie să le folosească. Asta înseamnă că produsele nu sunt încă finalizate și din câte am citit cea mai mare temere se adeverește: în timp ecranele prezintă deformări în zona unde se pliază.

Smartphone-ul cu ecran pliabil al Oppo, prezentat mai în detaliu.

E încurajator să vedem că deja nu mai vorbim de un concept și avem și primele produse, Samsung și Huawei având chiar planuri de vânzare începând cu acest an.

Asta nu înseamnă că lucrurile vor merge într-o direcție bună – să nu uităm de trendul 3D din zona telefoanelor și al televizoarelor, despre care acum nu mai auzim nimic.

Mie unul mi se pare că acesta e viitorul, poate nu neapărat în forma Galaxy Fold sau Mate X.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep