HomeFeaturedFocusNubia Alpha prezentat oficial, smartwatch cu ecran flexibil de la ZTE

Nubia Alpha prezentat oficial, smartwatch cu ecran flexibil de la ZTE

Nubia Alpha

Iată un altfel de abordare a conceptului de dispozitiv cu ecran flexibil/pliabil. O combinație de smartwatch și smartphone, un gadget care poate fi considerat telefon și care se poartă în jurul încheieturii mâinii, ca un ceas. Este vorba despre Nubia Alpha, prezentat oficial la Mobile World Congress de către chinezii de la ZTE.

Nubia Alpha

Ca o scurtă paranteză, știu că în prezent Nubia a devenit companie de sine stătătoare, după ce a fost doar o divizie a ZTE și că în mod oficial nu mai există nicio legătură între cele două entități. Dar cred că este doar o modalitate elegantă de a evita anumite interdicții pe care ZTE le are (pe piața din Statele Unite, de exemplu), așa că prefer să le poziționez în continuare în aceeași oală.

Nubia Alpha

Revenind la Nubia Alpha, dacă îl privim prin prisma specificațiilor și a purtării la încheietura mâinii, este cu siguranță un ceas. Are un chipset Qualcomm Snapdragon Wear 2100, o memorie RAM de 1 GB, o capacitate internă de stocare de 8 GB, un acumulator de 500 mAh și un sistem de operare proprietar.

Nubia Alpha

Pe de altă parte, are un display cu o diagonală de 4 inchi (rezoluție 960 x 192 pixeli, aspect 45:9), destul de mare pentru un smartwatch. Acesta poate fi folosit și drept, în momentul în care dispozitivul nu este în jurul încheieturii utilizatorului. De asemenea, Nubia Alpha are o cameră foto de 5 megapixeli și suportă și eSIM, inclusiv conectivitate LTE. Așa că se poate substitui fără mari probleme unui telefon. Ba mai mult, experiența de utilizare este inedită printr-o grămadă de funcții de control prin gesturi și mișcări ale mâinii.

Este o chestie de perspectivă, dacă mă întrebați pe mine. Important este că Nubia Alpha a fost prezentat oficial și va fi disponibil la un preț de 550 euro. Va exista și o versiune fără eSIM, la doar 450 euro, dar și una cu brățară de aur, la 650 de euro. Pentru toate gusturile, inclusiv snobi.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep