HomeFeaturedFocusMicrosoft confirma zvonul: Edge va fi inlocuit cu un browser cu engine...

Microsoft confirma zvonul: Edge va fi inlocuit cu un browser cu engine Chromium

edge

Ceea ce vă spuneam zilele trecute (și anume că Microsoft renunță la browser-ul Edge în favoarea unuia construit pe Chromium) tocmai a fost confirmat de către Joe Belfiore pe blog-ul Microsoft. Probabil ca urmare a faptului că informația a făcut multă vâlvă și a generat destule controverse.

Acum știm oficial că Microsoft devine oficial unul dintre cei mai mari contributori în proiectul Chromium și că va folosi engine-ul pentru a construi un browser (semantic vorbind, nu e anunțată oficial dispariția Edge sau înlocuirea lui, ci doar implicarea Microsoft în proiectul Chromium și orientarea către acest browser). Edge nu se va schimba și nici nu va dispărea curând …

Însă în ceea ce privește engine-ul, lucrurile se vor schimba prin adoptarea unei platforme web compatibile Chromium pentru desktop și odată cu asta și posibilitatea de migrare către MacOS și Linux. Se explorează ideea decuplării browser-ului de Windows, dar păstrarea lui în interiorul sistemului de operare.

Practic, pentru utilizatorul final nu se schimbă (încă!) nimic, însă pentru web developeri apare ideea de comunitate și Microsoft a deschis programul Microsoft Edge Insider (aici) unde cei interesați sunt invitați să se înscrie pentru a primi din timp notificări legate de viitorul browser.

Mai multe detalii vor veni în curând, probabil cu un build Insider Preview de Windows 10 19H1 în care să vedem o primă implementare a noii versiuni de Edge (sau cum se va numi el).

După cum am mai spus, lucrurile se schimbă și asta e bine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep