HomeMobileAndroidAsa arata modul desktop din Android Q

Asa arata modul desktop din Android Q

Asa arata modul desktop din Android Q.
Asa arata modul desktop din Android Q.

Android Q va fi primul sistem de operarea Android care va oferi un mod de lucru desktop, similar cu ceea ce propune deja Samsung cu Desktop Experience (DeX) de la seria S8 încoace. Până acum nu am văzut însă detaliate decât câteva din elementele din Android Q, astăzi avem ocazia să descoperim mult mai multe.

Datorită lui Daniel Blandford putem să vedem acum un demo mult mai detaliat iar rezultatul este cât se poate de încurajator. Mai jos puteți vedea în acțiune modul desktop din Android Q pe un Essential Phone cu cel mai nou build Android Q.

În mare vedem aceleași lucruri cu care suntem obișnuiți de pe Samsung DeX având avantajul că acolo unde există un monitor cu touch, funcționalitatea poate fi folosită și în desktop mode. Launcher-ul folosit în acest demo este unul personalizat, dar foarte similar cu DeX-ul Samsung.

Din câte am înțeles opțiunea desktop mode din Android Q beta nu e încă accesibilă pentru toată lumea, exceptâdu-i pe cei care vor ști cum să personalizeze launcher-ul ca să beneficieze de desktop mode pe Android Q.

Ceea ce mi se pare interesant nu este neapărat faptul că un launcher nou poate fi personalizat ci mai ales că Google are în plan să aducă suportul desktop mode pentru un număr cât mai mare de smartphone-uri și asta are ca efect aducerea mai aproape de utilizatori a conceptului 2 in 1 smartphone și laptop, promulgat acum mulți ani tot de Google, extins apoi de Microsoft și preluat de către Samsung (DeX) și Huawei (Easy Projection).

Sunt foarte curios cum va evolua până la lansarea Android Q.

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep