HomeFeaturedFocusNoul Windows 10 May 2019 Update 1903 e disponibil oficial pentru instalare

Noul Windows 10 May 2019 Update 1903 e disponibil oficial pentru instalare

Odată cu disponibilitatea oficială pentru Windows 10 May 2019 Update, Microsoft lansează și serviciul Health dashboard.

Începând de ieri (unii) utilizatori de Windows 10 au primit posibilitatea de a-și actualiza sistemele la noul Windows 10 May 2019 Update. Mergeți și verificați în secțiunea Windows Update din Settings dacă v-a apărut opțiunea de update – e posibil ca nu toți utilizatorii să o primească în același timp, motivul fiind decizia Microsoft de a lansa în valuri acest update pentru a putea detecta și preveni mai ușor eventualele probleme – să ne aducem aminte că ultimele update-uri majore de Windows au generat ceva neplăceri utilizatorilor.

Revenind, Windows 10 May 2019 Update cu versiunea 1903 poate fi instalat de cei care sunt pe 1809 dar și de cei care sunt la versiunea 1803, fără să mai fie nevoie de trecerea prin 1809, pachetul de update-uri fiind cumulativ.

Ce e nou în Windows 10 May 2019 Update?

Este normal să vă puneți întrebarea: ce este nou în Windows 10 May 2019 Update? Dacă ați urmărit seria de articole Windows 10 Insider Preview atunci știți că majoritatea schimbărilor sunt mici, elementele majore fiind legate de noul Windows Sandbox, foarte utilă pentru utilizatorii Pro și Enterprise care vor putea rula aplicații în izolare, minimizând riscul de a-și infecta sistemul.

Totodată noul Windows 10 May 2019 Update 1903, permite amânarea update-ului cu până la 35 de zile pentru utilizatorii casnici – și da, e în continuare gratuit. S-ar putea ca în timpul procesului de update să vedeți că vă dispar cam 7 GB din spațiul de pe disc, nu vă panicați, e luat de procesul de update pentru a putea descărca și pregăti fișierele pentru upgrade-ul de Windows. După ce se va finaliza, spațiul va fi redat sistemului.

O altă chestie faină adusă de Windows 10 May 2019 Update este tema deschisă, posibilitatea de adezinstala aplicații preinstalate de către Microsoft (și așa să mai eliberați din spațiu folosit), un meniu Start mai aerisit.

Și nu în ultimul rând asistăm la separarea Cortana de către funcția Search din Windows și crearea unei zone de căutare unificată, care să aducă mai rapid și mai eficient rezultatele în fața utilizatorului.

Pentru detalii complete vă recomand să vizitați pagina What si new for IT Pros dedicată Windows 10 May 2019 Update urmând link-ul de aici.

Dincolo de schimbările vizbile sau mai puțin vizibile legate de interfață Windows 10 May 2019 Update vine și cu optimizări legate de funcționare – prima intre ele fiind amânarea voită a lansării Windows 10 1903 (2019 / martie) în luna mai, dând mai mult timp pentru testare în programul Windows Insiders.

Alături de disponibilitatea oficială pentru Windows 10 May 2019 Update Microsoft a mai lansat serviciul health dashboard (detalii aici), unde sunt oferite informații în timp real despre statusul update-ului Windows 10 May 2019 și eventualele probleme ce sunt întâmpinate de cei ce au instalat deja sistemul și cum se pot remedia.

Având la îndemână aceste informații, puteți să luați mai ușor decizia de upgrade. Eu îl am deja instalat pe sistemele Insider Preview, nu e încă disponibil pentru MacBook Air, înrolat în versiunea oficială – bine, sunt încă la Londra la lansarea Honor 20 și oricum nu aș fi pornit instalarea. Dar sper ca mâine seară să vin cu update-uri despre cum se instalează pe MacBook și că nu sunt probleme.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep