HomeMobileAndroidAsus ZenFone 6, performante si primele impresii despre camera

Asus ZenFone 6, performante si primele impresii despre camera

Asus ZenFone 6

În cadrul lansării globale de Asus ZenFone 6 de la Valencia, oficialii companiei au poziționat destul de clar telefonul ca fiind adresat în primul rând realizatorilor de conținut digital, vlogger-ilor, instagramer-ilor. În general celor care generează conținut mult pentru canalele lor de social media. Și cele două argumente principale ale acestui telefon (sistemul de camere foto și acumulatorul) merg perfect în această direcție.

În primul rând bateria, cu o capacitate de 5000 mAh și suport pentru încărcare rapidă, asigură în mod evident un grad mai mare de libertate (printr-o autonomie crescută) pentru utilizatorii dinamici, aflați în mișcare, utilizatori ce folosesc telefonul pentru fotografii și filmări din diverse locații. Autonomia este destul de importantă în acest scenariu și poate fi o caracteristică apreciată de utilizatorii de Asus ZenFone 6, dar și un argument pentru cei nehotărâți încă în privința achiziției.

Asus ZenFone 6

O să revin asupra autonomiei după o perioadă mai lungă de utilizare și o să încerc să determin care este durata de viață dintre două încărcări în mai multe scenarii. Mă gândesc în primul rând la o utilizare oarecum normală, de utilizator mediu de Android (funcții de telefon, browsing, mail, social media). În această direcție am deja două SIM-uri instalate în telefon, lucru posibil datorită sertarului care permite inserarea a două cartele SIM dar și a unui card de memorie microSD.

Un al doilea scenariu pe care îl voi testa este cel de utilizare ceva mai intensivă a sistemului rotativ de camere foto. Cum se comportă acumulatorul atunci când filmezi și fotografiezi intensiv. Am avut deja o astfel de zi în Valencia, însă aș vrea să mă pronunț după o utilizare ceva mai îndelungată. Așa că autonomia lui Asus ZenFone 6 este clar subiectul unui material viitor.

Asus ZenFone 6

Al doilea argument aruncat în luptă de oficialii Asus pentru a justifica țintirea creatorilor de conținut digital este sistemul rotativ de camere foto, numit Flip Camera. Principalul avantaj este că aduce frontal camerele de pe spate, cu toate performanțele lor (rezoluție mare, stabilizare, filmare 4K în 60 FPS, mai multe moduri de fotografie, intervenția AI-ului și multe altele). Mare parte din aceste feature-uri nu erau disponibile frontal la majoritatea telefoanelor.

Asus ZenFone 6

Dincolo de acest aspect, avem și dinamica controlabilă a acestui sistem de camere foto, o premieră în lumea smartphone, care permite înregistrări spectaculoase fără a mai fi de exemplu nevoie de un trepied. Orice suprafață se poate transforma în suport pentru telefon, iar reglarea unghiului asigură o încadrare perfectă a subiectului. Posibilitățile sunt nenumărate, este nevoie doar ca utilizatorul să fie suficient de inventiv.

Asus ZenFone 6

Tot ca și targetare înspre cei care generează conținut media pe rețelele de socializare, există și un buton hardware dedicat, care este asociat în mod implicit cu Google Assistant, dar care poate fi configurat să declanșeze camera foto, pentru o utilizare cât mai facilă cu o singură mână.

Asus ZenFone 6

Ca o scurtă paranteză, sistemul foto, care la o primă vedere ar putea părea un punct vulnerabil al telefonului, în primul rând din punct de vedere fizic, a fost intens testat. Producătorii spun că rezistă la un număr suficient de cicluri închidere/deschidere pentru a asigura aproximativ 30 de utilizări zilnice pentru o perioadă de 5 ani. Eu zic că este mai mult decât suficient, chiar dacă deocamdată este o afirmație strict la nivel declarativ.

Asus ZenFone 6

Imi place mult și faptul că la o scăpare accidentală a telefonului în timpul utilizării, senzorii giroscopici detectează căderea și închid automat camera foto dacă aceasta era deschisă.

Au existat și demonstrații în acest sens în cadrul evenimentului din Valencia și lucrurile au funcționat. Telefonul își auto-protejează camerele foto pentru a limita posibilitatea apariției unor daune în caz de accident.

În ceea ce privește performanțele foto, deocamdată l-am testat doar în condiții de luminozitate foarte bună, în cadrul unui tur al Valenciei. Mi se pare că se descurcă chiar bine. Rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare, destul de bune.

Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6

Setările sunt pe auto, iar în ceea ce privește dimensiunea fotografiilor, am ales rezoluția de 12 megapixeli, deși senzorul principal al sistemului dual camera este de 48 megapixeli. Se pot realiza și fotografii de 48 megapixeli, însă m-am limitat la ceea ce sugera dispozitivul. Încă o dată, rezultatele mi se par bune, culorile redate corect, detaliile surprinze bine.

Fotografiile la dimensiuni mari pot fi găsite pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

O să încerc și un test pe timp de noapte (Night Mode) dar și în condiții de lumină slabă. Am câteva exemple din Valencia, prin interioarele locațiilor vizitate. Asus ZenFone 6 s-a descurcat foarte bine și aici.

Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6

ZenFone 6 perimite realizarea unor panorame speciale, care implică mișcarea sistemului de camere foto. Este mai simplu de folsit decât o cameră convențională, iar rezultatele pot fi spectaculoase.

Există și o funcție specială motion tracking, care presupune că sistemul de camere pleacă singur în rotație, în urmărirea subiectului, în momentul în care acesta ajunge în câmpul vizual al camerelor. Abia aștept să văd ceva rezultate după ce o să mă juc cu ea.

Am trecut pe scurt în revistă (și voi mai reveni asupra lor, așa cum am promis deja, în materiale viitoare) cele două argumente pentru care oficialii producătorului taiwanez au poziționat Asus ZenFone 6 ca fiind un telefon adresat în primul rând creatorilor de conținut digital (la persoana întâi, aș completa eu).

Asus ZenFone 6

Însă ZenFone 6 este mai mult decât atât. Este un adevărat flagship, gândit să se bată de la egal la egal cu vârfurile de gamă ale producătorilor consacrați. Se bazează pe o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 855 cu o memorie RAM de 6 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB (cantitățile de memorie ale modelului testat de mine). Iar rezultatele se văd destul de repede.

Deocamdată vi le prezint doar pe cele la nivel de benchmark. Aveți mai jos un clip cu Asus ZenFone 6 rulând AnTuTu Benchmark, cot la cot cu un Samsung Galaxy S10+ (varianta cu 8 GB de RAM si 128 GB memorie internă). Asus este telefonul din dreapta.

Nu-i așa că arată frumos acest scor? Mai mult, cel puțin în aplicația instalată pe ZenFone 6, în secțiunea de clasament, terminalul nostru este poziționat pe primul loc al topului. Sunt convins că sunt și scoruri mai mari, însă ceea ce a izbutit Asus ZenFone 6 este o adevărată performanță!

Asus ZenFone 6

În plus, odată cu performanțele de mai sus, Asus ZenFone 6 mai aduce un argument mare în fața doritorilor: prețul. Asus ZenFone 6 (6 GB + 128 GB) costă 2699 lei pe eMAG.ro. Un preț cu care cam ia fața competitorilor care oferă specificații similare.

Prin comparație, un Galaxy S10+ identic cu cel din clipul de mai sus are un preț de vânzare pe eMAG.ro de 4299 lei. Diferența de preț este semnificativă și, cel puțin la nivel de performanțe ea nu are suport.

Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6

Și încă un argument, poate ușor subiectiv de această dată, este legat de interfață. În sfârșit Asus propune un Android aproape curat, fără bloatware inutil și cu o interfață aerisită și bine organizată. A fost greu, dar iată că s-a putut! O mare bilă albă din partea mea pentru acest lucru.

Așa că ajungem la concluzia acestui material. Da, ZenFone 6 este un telefon dedicat celor care generează multe materiale multimedia (poze și clipuri video, live-uri, selfie-uri) în social media și nu numai. Dar în același timp este și o alternativă demnă de luat în calcul în vederea achiziției pentru cei care doresc un vârf de gamă în adevăratul sens al cuvântului. Cel puțin la nivel de performanțe poate ține pasul fără probleme cu flagship-urile consacrate, ba chiar le poate da clasă, așa cum am văzut mai sus. În plus, vine cu inovații la nivel de cameră, iar utilitatea acestora este evidentă.

Asus ZenFone 6

E drept, după o utilizare îndelungată se va vedea cât este de fiabil, dar până atunci vom analiza și alte aspecte, promise pe parcursul acestui material.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep