HomeFeaturedFocusTutorial: cum actualizezi in 5 pasi Windows-ul la versiunea 1903 May 2019...

Tutorial: cum actualizezi in 5 pasi Windows-ul la versiunea 1903 May 2019 Update

Windows 10 May 2019 Update 1903 este gata de download și instalare, dar nu toți utilizatorii îl vor primi în același moment. Mai jos vedeți cum îl puteți instala acum.

Marți seara Microsoft a lansat oficial update-ul Windows 10 May 2019 Update (1903), dar nu toți utilizatorii l-au primit deja din cauza faptului că update-ul vine în valuri. Dacă vă numărați printre cei ce nu au primit încă pachetul prin Windows Update și vreți să îl instalați acum, atunci urmați pașii de mai jos.

Deja sunt două zile de când aștept update-ul și pe ambele laptop-uri care nu sunt angrenate în programul Windows Insider s-a lăsat în continuare așteptat. Așa că am trecut la măsuri mai ”dure” și am forțat instalarea. După aproape o oră, ambele laptop-uri sunt la cel mai recent Windows 10 May 2019 Update (1903), fără niciun fel de probleme.

Recunosc că pentru MacBook Air (2017) unde îl folosesc în dual-boot am avut puține emoții, însă la final totul e ok: aplicațiile la locul lor, documentele pe disc, driver-ele funcționale. Cum am făcut?

1. Backup
Înainte de a porni la update-ul către Windows 10 May 2019 Update vă sfătuiesc să vă faceți copii de siguranță pentru documentele și fișierele importante de pe partiția de Windows și directoarele Users. Folosiți un dispozitiv de stocare intern sau încărcați-le în OneDrive. Apoi asigurați-vă că aveți minim 10 GB liber pe disc și că laptop-ul (dacă aveți unul) e conectat la priză – nu porniți update-ul pe baterie.

2. Descărcați asistentul de update
După ce v-ați asigurat că ați făcut copii de siguranță la fișierele importante, porniți la drum: deschideți link-ul https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10 și apoi descărcați de acolo Update Assistant.

3. Lansați aplicația Update Assistant și urmații pașii

Porniț Update Assistant și apăsați Update Now, apoi urmăriți cu atenție informațiile prezentate.

4. Lăsați Update Assistant să își facă treaba

Luați o pauză – cam 30 de minute, în funcție de configurația hardware poate dura mai mult sau mai puțin – și lăsați-l să își facă treaba. Sistemul se va reporni de două trei, ori – lăsați-l în pace, știe ce face. Asta dacă sistemul vostru a trecut testele de verificare a cerințelor minime: în principiu, orice sistem capabil să folosească Windows 10 va fi eligibil pentru upgrade.

5. Verificați upgrade-ul

După ce și-a făcut treaba, Update Assistant va reporni de câteva ori sistemul. Aproape că nu vă veți da seama că update-ul s-a terminat – veți fi întâmpinați de aceiași fereastră de login, dar dacă vă uitați cu atenție o să vedeți că e mai bine desenată și cu noi elemente de transparență. Introduceți user-ul și parola și după ce se mai fac câteva finisări, aveți acces la noul Windows. Dacă vedeți imaginea de mai jos, totul a fost în regulă

Vă mai rămâne să confirmați că noul Windows este instalat: în bara de Start scrieți About și deschideți fereastra About you PC. Dacă la versiune apare 1903, atunci ați terminat.

Verificați dacă toate componentele sunt detectate și active (din Device Manager – adică scrieți în meniul de start Device Manager și urmăriți în fereastra respectivă să nu aveți nicio ”lâmâie”).

Asta e tot. Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep