HomeFeaturedFocusE posibil ca Microsoft sa (re)foloseasca ARM si AMD in Surface

E posibil ca Microsoft sa (re)foloseasca ARM si AMD in Surface

Umblă zvonul că Microsoft caută să diversifice oferta Surface și că ar putea reintroduce un Surface pe ARM.

Se pare că Microsoft și Intel au ajuns la un impas vizavi de ceea ce înseamnă colaborarea pentru seria de laptop-uri hibride Surfacem în special din cauza problemelor pe care Microsoft le-a avut în urma folosirii cipset-urilor Intel Cherry Trail și Skylake, lucru ce a dus la diminuarea încrederii consumatorilor în brandul Surface.

Pe baza unor informații venite din interiorul Microsoft apar indicii că la evenimentul din toamnă în care se va prezenta noua serie Surface ar fi șanse mari să vedem și un model pe cipset ARM, respectiv AMD – Microsoft își menține opțiunile deschise și testează prototipuri cu toate platformele existente.

Pe partea de laptop Microsoft testează și AMD Picasso SoC pentru cipsetul din Surface Laptop, în timp ce pe partea de Surface Pro sunt în cărți modele cu Snapdragon pentru care Microsoft a creat un cipset special denumit Excalibur, creat în colaborare cu Qualcomm, pe baza propriilor specificații care să răspundă exact cerințelor Windows 10. Și dacă va ieși pe piață e posibil ca același cipset să fie licențiat și partenerilor care vor dori să producă sisteme similare sub brand propriu.

Să nu uităm că deja am avut mai multe detalii despre Centaurus, creat în jurul platformei Intel dar pentru care ar putea exista și variante ARM.

Ideea nu e rea, în acest moment cipset-ul ARM poate aduce suficientă performanță și totodată autonomia de care este atâta nevoie în zona dispozitivelor mobile. Iar dacă Microsoft poate aduce un Surface performant pe platformă ARM cu siguranță că și partenerii vor face asta, platforma putând fi impulsionată. Un alt indiciu în direcția asta poate fi și faptul că se continuă dezvoltarea instrumentelor pentru Windows 10 on ARM, detalii despre SysInternals pe ARM apărând chiar ieri.

Asta nu înseamnă că Microsoft va renunța la colaborarea cu Intel, seria Surface Pro va continua pe cipset-urile Intel, probabil cu suport USB-C. Doar își menține deschise opțiunile și explorează noi modalități de a diferenția seria Surface.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep