HomeFeaturedFocusUtilitarele SysInternals ARM64 gata de download

Utilitarele SysInternals ARM64 gata de download

SysInternals ARM64
Process Explorer funcționând pe Windows 10 on ARM pe un Lumia 950.

Primele utilitare SysInternals ARM64 sunt disponibile public pentru download: cu ceva vreme în urmă Mark Russinovich, creatorul suitei SysInternals și mai apoi arhitectul versiunii moderne a kernel-ului Windows și a Azure, a postat pe Twitter o poză cu Process Explorer funcționând pe Windows 10 on ARM, fără nicio urmare. Până acum.

De atunci nu am mai auzit prea multe despre acest proiect, am avut însă parte de mai multe noutăți legate de entuziaștii care au avansat în proiectul de aducere a Windows 10 on ARM pe aparatele Lumia 950 (ținute de mulți doar pentru a-și mai aduce aminte de vremuri interesante).

Pachetul de utilitare SysInternals este în continuare raiul administratorilor de rețea și a dezvoltatorilor ce au nevoie să vadă cum funcționează Windows-ul, așa că disponibilitatea lui pe ARM64 este un lucru de dorit.

Azi am aflat via Hari Pulapaka, Principal Group Program Manager – Windows Kernel at Microsoft că în sfârșit sunt disponibile public câteva din utilitarele din pachetul SysInternals pentru ARM64.

Deocamdată sunt disponibile doar Process Explorer, ProcDump și Procmon pe ARM64, probabil că în perioada următoare vor veni și alte utilitare. Le puteți lua de aici.

Process Explorer, ProcDump și ProcMon sunt disponibile pe live.sysinternals.com pentru platforma Windows 10 on ARM.

Rămâne să așteptăm și să vedem ce urmează, dar dacă Microsoft investește în platforma Windows 10 on ARM înseamnă că ea e încă importantă și atunci zvonurile legate de migrarea Surface pe ARM pot să fie adevărate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep