HomeMobileAndroidDatorita unui Galaxy S8, 20 de oameni au putut fi salvati dintr-un...

Datorita unui Galaxy S8, 20 de oameni au putut fi salvati dintr-un naufragiu

Conform Samsung, datorită unui Samsung Galaxy S8 au putut fi salvate vețile a 20 de oameni.
Conform Samsung, datorită unui Samsung Galaxy S8 au putut fi salvate vețile a 20 de oameni în urma unui naufragiu.

Ne-am tot minunat cât de șmecher este iPhone-ul și cum diverși indivizi (nu neapărat plătiți de Apple) ne-au arătat cât de bine se țin iPhone-urile după ce au stat ceva vreme prin apă dulce și/sau sărată. Acum vine și rândul Samsung, care publică pe secțiunea de știri de pe Samsung.com un material în care laudă Galaxy S8 pentru că datorită lui, un grup de 20 de persoane naufragiate au putut fi localizate și salvate relativ repede de echipele de intervenție.

Povestea Samsung sună cam așa: un grup de 16 scafandri străini și patru filipinezi au plecat să facă scufundări pe undeva ărin zona Bogo City din provincia Cebu. La vreo 30 de minute de la plecare barca s-a scufundat și oamenii au ajuns în siguranță la mal. De unde au putut să sune după ajutor datorită fapului că smartphone-ul Galaxy S8 al canadianului Jim Emdee a fost recuperat din apă, de sub barcă și era singurul care mai avea baterie, rezistase la apă (e certificat pentru rezistență la apă dulce de până la 1,5 m, timp de 39 de minute) și avea și semnal, în timp ce aparatele celorlalți (nu știm ce brand-uri) nu au putut fi folosite. Pentru că s-au putut extrage datele de localizare și comunicate salvatorilor, aceștia au intervenit prompt.

O poveste simplă, faină în care vedem că tehnologia e bună și ajută din când în când în situații de genul celor de mai sus. Așa că atunci când plecați prin aventuri, faceți bine și aveți la voi un smartphone rezistent la apă și întotdeauna plecați cu bateria plină. Și să aveți la voi măcar un încărcator suplimentar, că nu strică.

Dincolo de asta, vreau să vă mai spun ceva: aparatele Samsung au o opțiune SOS (Settings → Advanced features → Send SOS message) care la nevoie poate fi folosită pentru a alerta persoanele trecute în lista contactelor de urgență. Nu strică niciodată să aveți setările astea făcute.

Oare să mă gândesc că incidentul de mai sus nu are chiar nimic de a face cu procesul Samsung din Australia, legat de reclama mincinoasă vizavi de rezistența la apă a smartphone-urilor Samsung?

Voi ce părere aveți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep