HomeFeaturedFocusDe la 1 ianuarie 2020 cartelele prepay vor putea fi achizitionate doar...

De la 1 ianuarie 2020 cartelele prepay vor putea fi achizitionate doar cu actul de identitate

SIM cards

O ordonanță de urgență adoptată de Guvern prevede ca de la 1 ianuarie 2020, cartelele SIM preplătite să fie achiziționate doar după prezentarea unui act de identitate. Scopul este ca datele personale ale utilizatorului cartelei SIM să fie asociate cu numărul de telefon „pentru a permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgențele cetățenilor, prin îmbunătățirea posibilităților de preluare și gestionare a informațiilor de localizare asociate situațiilor de urgență”, a explicat Nelu Barbu, citat de Mediafax.

Purtăroul de cuvânt al Executivului a mai spus că „pentru îmbunătățirea localizării persoanei care apelează serviciile de urgență, prin acest act normative, se insitutie obligația furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii. Cu alte cuvinte, cartelele prepay vor fi furnizate doar după ce persoana care le achizionează prezintă actele de identificare. Această obligație intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2020”.

Același act normativ prevede ca până la 1 septembrie anul viitor, cei care au cumpărat cartele anterior aplicării deciziei trebuie să-și prezinte datele de identificare. De la această dată, cei care nu respectă obligația nu vor mai putea folosi serviciile de telefonie mobilă.

Toate informațiile personale pe care operatorii de telefonie mobilă au obligația să le colecteze vor fi puse la dispoziția Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență și utilizate în conformitate cu prevederile de colectare a datelor cu caracter personal.

Aceeași ordonanță de urgență aduce o reglementare importantă referitoare la creșterea amenzilor pentru apelurile false la 112. Prin urmare cuatumul amenzilor pentru apelurile false a crescut de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep