HomeEvenimenteLansarea Huawei Mate 30 Pro: cum se poate urmari live si la...

Lansarea Huawei Mate 30 Pro: cum se poate urmari live si la ce ne asteptam

Săptămâna aceasta Huawei va prezenta noul Huawei Mate 30 Pro și probabil noua versiune a ceasului smart.

Pe 19 septembrie Huawei are programată o conferință de presă unde cel mai probabil va prezenta noul Huawei Mate 30 Pro și alături de el noul ceas smart. Din cauza problemelor cu guvernul SUA, Huawei Mate 30 Pro nu va putea folosi serviciile Google Play iar asta pune compania chineză într-o poziție defavorabilă și va fi interesant să vedem ce soluții oferă pentru a trece de acest impas.

Și mai interesant o să fie modul în care Huawei va comunica capabilitățile lui Mate 30 Pro, pentru că nu prea mai are cum să scoată în față ecosistemul Android cu Google Assistant. Mă gândesc că la fel ca în cazul lansării Honor 20 din primăvară, focusul o să fie pe hardware, în special pe camera foto. Sistemul de operare va fi Android (pentru că în acest moment Huawei nu are opțiuni viabile pentru a folosi Harmon OS) Open Source (ceea ce în sine nu e rău deloc, din contră!).

EMUI 10, interfața pusă de Huawei peste Android va fi în continuare elementul central.

Evenimentul de lansare este programat pentru joi, 19 septembrie, începând cu ora 15:00 a României și va putea fi urmărit online, fie pe pagina de Facebook a Huawei (aici), fie pe canalul de YouTube.

Știm deja din materialele de promovare că Mate 40 Pro va închide cercul – referință la sistemul circular de camere. O a doua direcție poate să fie cea legată de software în care Huawei ne arată că se poate detașa de Android-ul standard al Google și să se concentreze pe versiunea Open Source (pentru că e puțin probabil să vedem un sistem de operare terț).

Zvonurile dau trei smartphone-uri (avem deja poze cu unele dintre ele), cel mai cel fiind varianta Pro. Urmează versiunea standard (probabil cu o configurație mai slabă) plus modelul Porsche Design cu carcasă de piele (unii șefi de la LG se vor simți mândri de treaba asta) și bineînțeles o vă vedem și versiunea Lite. Modelele de top vor funcționa cu Kirin 990, noua platformă prezentată de Huawei la IFA 2019.

Pe lângă toate astea este clar că trebuie să existe și o versiune 5G, alăturându-se seriei Mate 20 X 5G și Mate X. Unii ne spun că pe lângă smartphone-urile Mate 30 o să vedem și noul ceas smart Huawei și posibil căștile Huawei FreeBuds 3.

O să fie inetresant să vedem ce aduce nou Huawei într-un moment în care poziția sa pe piața smartphone-urilor începe să se clatine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep