HomeMobileAndroidAparatele Samsung Galaxy S8, S9, S10 pot folosi wireless Android Auto

Aparatele Samsung Galaxy S8, S9, S10 pot folosi wireless Android Auto

Google a anunțat că smartphone-urile Samsung Galaxy S8, S9, S10 plus seria corespunzătoare Note, pot folosi funcția wireless Android Auto.
Google a anunțat că smartphone-urile Samsung Galaxy S8, S9, S10 plus seria corespunzătoare Note, pot folosi funcția wireless Android Auto.

Cu ceva vreme în urmă citisem că se poate activa wireless Android Auto și pe aparate non-Pixel cu condiția să se forțeze instalarea unei versiuni beta de Google Play Services (îmi propusesem să testez asta pe Huawei P30 Pro) – acum vedem că Google a anunțat oficial că într-adevăr sunt modele non-Pixel care merg, acestea fiind Samsung Galaxy S8, S9 și S10 plus seria Note 8, Note 9 și Note 10. Detaliile sunt publicate pe pagina oficială Android Auto.

Înseamnă că în curând o să vedem disponibilitatea wireless Android Auto și pe alte modele. Există însă o problemă: Android Auto nu e disponibil oficial în toate țările, doritorii fiind nevoiți să apeleze la un mic truc pentru a instala aplicația – aici am detaliat pașii de instalare Android Auto în România. Și nu toate modele de mașini cu head unit-uri ce suportă Android Auto au și opțiunea wireless Android Auto.

În principiu dacă ați rezolvat problema instalării (pe Android 9 Pie și minim versiunea 4.7 de Android Auto) și aveți un dispozitiv cu suport wireless Android Auto atunci puteți activa opțiunea din aplicație urmând pașii prezentați pe ecran.

Și din ce am citit, folosirea wireless Android Auto are un mare dezavantaj: consumă bateria foarte repede, deci oricum e nevoie de încărcător, cel puțin pentru drumuri lungi.

Bine totuși că merge.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep