HomeFeaturedFocusGoogle va inchide portita prin care utilizatorii de iPhone pot folosi stocarea...

Google va inchide portita prin care utilizatorii de iPhone pot folosi stocarea nelimitata in Photos la calitate maxima

Un bug din Google Photos permite utilizatorilor de iPhone să stocheze gratuit în cloud pozele la calitatea maximă.
Un bug din Google Photos permite utilizatorilor de iPhone să stocheze gratuit în cloud pozele la calitatea maximă.

În urmă cu câteva zile utilizatorii de iPhone ce folosesc Google Photos au descoperit cu plăcere că pot să își stocheze în cloud, gratuit, pozele la calitatea maximă, fără ca spațiul ocupat să apară în Google Drive. Se întâmplă pentru că formatul HEIC folosit pe iPhone e capabilă să genereze fișiere de dimensiune mai mică decât cele JPEG pe care Google Photos încearcă să le comprime și să le urce în cloud. Prin urmare, formatul original este preferat și pozele sunt urcate gratuit în cloud-ul Google dat fiind că ocupă mai puțin spațiu.

Se pare că același comportament poate fi replicat și pe noile flagship-uri Samsung de către cei ce aleg să salveze pozele în HEIC (HEIF mai exact).

Google a anunțat că a descoperit problema și că o va remedia și din motivul acesta nu vă încurajez să faceți teste pentru că e posibil să vă treziți că ați trecut rapid de limita de 15GB gratuiți în Google Drive și va trebui să începeți să plătiți ca să nu vă pierdeți datele.

Și nu e foarte clar când și cum o va remedia, atâta vreme cât compresia JPEG pe care o aplică imaginilor stocate gratuit în Photos produce fișiere mai mari decât cele standard generate de iOS. Bănuiesc că în curând o să vedem cum Google Photos începe să urce pozele în HEIC pentru că formatul este mai bun și în felul acesta se poate salva spațiu prețios.

Iar asta e de bine pentru toată lumea.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep