HomeFeaturedFocusInterfata Windows 10X de pe Surface Neo va ajunge si pe laptop-uri

Interfata Windows 10X de pe Surface Neo va ajunge si pe laptop-uri

Interfața Windows 10X de pe Surface Neo ar putea ajunge și pe laptop-urile clasice.
Interfața Windows 10X de pe Surface Neo ar putea ajunge și pe laptop-urile clasice.

Finalul săptămânii trecute a venit cu o informație interesantă: interfața Windows 10X de pe Surface Neo ar putea ajunge și pe laptop-uri. După cum știți, Surface New este noul produs din seria Surface, construit pe conceptul Courier, unde se oferă două display-uri și a cărei interfață era Windows 10X. Până acum presupuneam că interfața Windows 10X este exclusivă seriei Neo, însă tocmai am aflat că ar putea ajunge și pe alte laptop-uri clamshell.

Launcher-ul Windows 10X.

Windows 10X e făcut pentru a fi folosit pe sisteme cu două display-uri, dar se pare că poate funcționa și pe tablete clasice – Surface Neo poate fi transformat în tabletă, prin plierea display-ului. Ținând cont de un document intern Microsoft, adresat dezvoltatorilor de aplicații și menționat public de către WalkingCat, interfața Windows 10X poate ajunge și pe alte tipuri de gadget-uri, adică pentru o piață mult mai mare decât s-a crezut inițial.

Documentele în cauză se referă la Taskbar, a cărui funcționalitate este similară pe Neo cât și pe laptop-urile clasice. Pe ideea asta putem să ne gândim că și alte funcționalități din Windows 10X (cum ar fi launcher-ul) ar putea ajunge și pe alte tipuri de gadget-uri. Mai sus vedeți launcher-ul Windows 10X unde nu mai vedem Live Tile-urile, ci un nou tip de Start Menu, similar cu cel de pe Android, macOS sau chiar Chrome OS.

Toate astea sunt încă speculații, detalii clare despre Windows 10X sunt destul de puține, Microsoft ținând încă secrete multe dintre aspectele legate de Surface Neo și modul său de funcționare.

În condițiile în care de multă vreme nu am mai văzut schimbări majore în interfețele sistemelor de operare, fie de desktop/laptop, fie de mobil, Windows 10X pe laptop-uri sau viitoarele dispozitive mobile, mi se pare o chestie faină.

Voi ce credeți?

via LP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep