HomeFeaturedFocusSamsung si-a inchis si ultima fabrica de telefoane din China

Samsung si-a inchis si ultima fabrica de telefoane din China

Samsung fabrica China

Compania coreeană a renunțat treptat la fabricile sale din China în care se produceau telefoane. Ultima redută, fabrica din Huizhou, tocmai și-a închis porțile. O fabrică ce producea 64 de milioane de unități pentru Samsung în 2017, dar în care producția a fost diminuată treptat, chiar începând din acel an.

Decizia coreenilor este una pur economică. Nu rentează să fi prezent direct pe o piață pe care cota ta s-a prăbușit pur și simplu, pentru că este un număr foarte mare de competitori locali, care oferă alternative mai ieftine. Mult mai ieftine! Se pare că cota de piață a Samsung în China este de doar 1%, ceea ce justifică din plin decizia de a muta producția. În plus, există alternative mai ieftine din perspectiva forței de muncă, pe care Samsung le explora de ceva vreme.

Vietnam și India sunt cele mai cunoscute. Folosesc printre alte telefoane și un Galaxy S9+, care este produs în Vietnam. Către aceste două locații se îndreaptă și liniile de producție din fabrica proaspăt închisă.

Asta nu înseamnă că Samsung se retrage complet de pe piața chineză. Nici măcar producția de telefoane Samsung nu încetează, pentru că coreenii au trecut la modelul patentat de multă vreme de Apple și au început să producă, sub licență, în fabricile terților. Mai ales modelele entry-level și, câteodată, mid-range.

Samsung a anunțat că din totalul producției de telefoane smart, un număr de 40 de milioane de unități vor fi telefoane fabricate sub licență în unități de producție ale terților. Se pare că se naște un trend.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep