HomeFeaturedFocusSamsung si Huawei castiga teren la nivel global in fata Apple

Samsung si Huawei castiga teren la nivel global in fata Apple

vanzari smartphone 2019

Este concluzia unui studiu realizat de Canalys, care a analizat numărul total de unități livrate de producătorii de smartphone la nivel global, în cel de-al treilea trimestru al lui 2019. Adică perioada iulie, august, septembrie 2019. Însă dincolo de toată această luptă pentru cotă de piață între companiile mari, mie mi se pare mai important faptul că piața globală de smartphone dă semne de revenire. Este primul trimestru în ultimii doi ani în care vedem o creștere față de perioada similară a anului precedent. Sper să nu fie o creștere izolată, ci să vedem un trend mai de durată.

Revenind la producătorii noștri, în condițiile acestei creșteri, Samsung și mai ales Huawei reușesc să câștige cotă de piață, în timp de Apple (locul al treilea) și Xiaomi (locul al patrulea) scad. În schimb crește și Oppo, compania care completează top 5.

vanzari smartphone 2019

Nu o să intru în discuții legate de procente și numere absolute, pentru că le găsiți în tabelul de mai sus. O să ating doar subiectul Huawei, care în ciuda problemelor pe care le are cu Google, iată că reușește cea mai spectaculoasă creștere. 29 de procente față de perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, cu tot ajutorul indirect dat de Administrația Statelor Unite, Apple nu pare să găsească rețeta creșterii. Cel puțin la nivel de unități vândute, pentru că stau mult mai bine atunci când vine vorba de profit.

În rest, prevăd un viitor frumos pentru Xiaomi și Oppo, care abia au început să atace piețele occidentale, după ce s-au bazat foartă multă vreme doar pe piața chineză. Și eventual pe piețele mai mici din Asia.

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep