HomeMobileAndroidVa placea Linux on DeX? Ei bine, Samsung renunta la asta odata...

Va placea Linux on DeX? Ei bine, Samsung renunta la asta odata cu trecerea la Android 10!

Samsung renunta la asta odata cu trecerea la Android 10.
Samsung renunta la asta odata cu trecerea la Android 10.

În ciuda faptului că nu a ajuns la o versiune stabilă pentru Linux on DeX, Samsung a renunțat la suportul acestui proiect. E o veste tristă pentru toti aceia ce sperau (inclusiv eu) că ar putea să își folosească smartphone-ul Samsung și să ruleze pe el o versiune optimizată Ubuntu cu tot cu GUI. Am primit săptămâna trecută un email de la Samsung în care sunt anunțat că proiectul a luat sfârșit și că nu va mai exista suport pentru el – mă gândesc că treaba asta nu are nicio legătură cu parteneriatul strategic dintre Samsung și Microsoft, anunțat la lansarea lui Note 10.

Cei ce au încă Linux on DeX pe smartphone-ul Samsung și nu vor să facă trecerea către Android 10, mai au posibilitatea să îl folosească pe termen nedefinit. Odiseea LoD (Linux on DeX) a durat mai puțin de un an, proiectul fiind anunțat în noiembrie 2018 și a avut un succes relativ, majoritatea celor ce au participat în sesiunile de testare beta fiind preponderent entuziaști.

Mi se pare că Samsung a greșit atunci când a renunțat la acest proiect, mai ales că noile platforme hardware ar fi făcut experiența și mai bună, distanța față de un smartphone all-in-one, capabil să fie și telefon și desktop ar fi fost și mai mică.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep