Va placea Linux on DeX? Ei bine, Samsung renunta la asta odata cu trecerea la Android 10!

0
Samsung renunta la asta odata cu trecerea la Android 10.
Samsung renunta la asta odata cu trecerea la Android 10.

În ciuda faptului că nu a ajuns la o versiune stabilă pentru Linux on DeX, Samsung a renunțat la suportul acestui proiect. E o veste tristă pentru toti aceia ce sperau (inclusiv eu) că ar putea să își folosească smartphone-ul Samsung și să ruleze pe el o versiune optimizată Ubuntu cu tot cu GUI. Am primit săptămâna trecută un email de la Samsung în care sunt anunțat că proiectul a luat sfârșit și că nu va mai exista suport pentru el – mă gândesc că treaba asta nu are nicio legătură cu parteneriatul strategic dintre Samsung și Microsoft, anunțat la lansarea lui Note 10.

Cei ce au încă Linux on DeX pe smartphone-ul Samsung și nu vor să facă trecerea către Android 10, mai au posibilitatea să îl folosească pe termen nedefinit. Odiseea LoD (Linux on DeX) a durat mai puțin de un an, proiectul fiind anunțat în noiembrie 2018 și a avut un succes relativ, majoritatea celor ce au participat în sesiunile de testare beta fiind preponderent entuziaști.

Mi se pare că Samsung a greșit atunci când a renunțat la acest proiect, mai ales că noile platforme hardware ar fi făcut experiența și mai bună, distanța față de un smartphone all-in-one, capabil să fie și telefon și desktop ar fi fost și mai mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here