Microsoft a anuntat că Windows 10 Insider Preview Build 18999 permite acum preluarea apelurilor voce de pe Android via Your Phone.

În cel mai nou build Windows 10 Insider Preview 18999 Microsoft a introdus posibilitatea de a prelua apelurile voce de pe dispozitivele Android conectate în aplicația Your Phone. Am văzut primul demo legat de treaba asta în vară, acum e disponibilă tuturor utilizatorilor aflați în programul Windows Insider. În acest fel este completată integrarea dintre smartphone-ul Android și PC, pe lângă accesul la mesaje, fișiere și clipboard, acum avem și posibilitatea de a prelua apelurile de voce.

Pentru cine nu știe încă ce este Your Phone, o să fac o mică paranteză: este o aplicație din Windows 10 pe care Microsoft o folosește pentru a permite conectarea smartphone-ului Android via Bluetooth și preluarea de informații de pe el – adică putem răspunde la mesaje, apeluri, prelua fișiere fără să mai fie nevoie să îl scoatem din buzunar.

Cine vrea să testeze funcționalitatea trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • să aibă un smartphone Android 7.0 sau mai nou
  • să folosească un PC cu Windows 10, dotat cu o conexiune Bluetooth
  • să fie înrolat în programul Insider Preview
  • Să aibă instalată versiunea 20H1 18999 sau mai nou

Opțiunea Calls din Your Phon permite:

  • preluarea apelurilor de voce direct pe PC.
  • Pornirea de apeluri voce via smartphone-ul Android, direct de pe PC folosind aplicația Dialer.
  • Respingerea de apeluri, inclusiv cu posibilitatea de a trimite un mesaj SMS personalizat.
  • Accesarea istoricului de apeluri direct de pe PC.
  • Transferul apelului de voce de pe smartphone pe PC și invers.

Și o a doua schimbare majoră adusă de Windows 10 Insider Preview 18999 este posibilitatea de a redimensiona fereastra Cortana.

Fiind o versiune de test, avem încă bug-uri ce nu au fost reparate, cel mai important fiind legat de probleleme cu soluțiile anti-cheat mai vechi. Windows 10 Insider Preview 18999 a reparat un număr mare de probleme raportate în versiunile anterioare – detalii găsiți aici.

Versiunea Windows 10 Insider Preview 18999 pare suficient de solidă încât să merite instalarea chiar și de către cei ce nu sunt neapărat utilizatori frecvenți de versiuni beta. Așa că dacă vă tentează, dați-i drumul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here