HomeFeaturedFocusIncep sa apara detalii despre chipset-ul Kirin 1020 de la Huawei

Incep sa apara detalii despre chipset-ul Kirin 1020 de la Huawei

Kirin 1020

Dacă tot a anunțat oficial Qualcomm noul chipset de top Snapdragon 865, iată că și Huawei ne arată că lucrează la un echivalent pentru propriile vârfuri de gamă. Lucru interesant, având în vedere că Samsung, un alt nume mare din piața de smartphone (cel mai mare chiar, deși unii se enervează când aud acest lucru) pare să renunțe treptat la producția proprie de chipset-uri. Pe mine mă bucură strategia aleasă de Huawei, de a-și produce singuri chipset-urile, pentru că reduce dependența de companiile americane. Și de terți, în general. În plus, au arătat deja că știu să facă treabă.

Noul Kirin 1020, căci despre el este vorba, are deocamdată numele de cod Baltimore. Este în faza de teste și fine tunning. Cel mai important poate, promite o creștere a performanței cu aproximativ 50% față de Kirin 990. Ceea ce sună frumos, pentru că ar reduce drastic din diferențele față de Snapdragon-ul de top și ar face lupta mai interesantă.

La vremea apariției lui, Kirin 990 a pus accentul pe un consum mai eficient de energie și pe conectivitatea 5G. Acum este momentul pentru mai multă putere și viteză. Și Kirin 1020 pare să fie gândit tocmai pentru așa ceva.

Va folosi direct nuclee Cortex-A78, ceea ce îl plasează într-o poziție de forță față de competitorii direcți (mai ales Snapdragon 865 și MediaTek Dimensity 1000) care folosesc Cortez-uri A77. Așa că lupta ar trebui să fie mai incitantă.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep