HomeFeaturedFocusQualcomm detaliaza noul chipset Snapdragon 865 pe care l-a anuntat oficial

Qualcomm detaliaza noul chipset Snapdragon 865 pe care l-a anuntat oficial

Snapdragon 865

Cei de la Qualcomm au un eveniment important, care se numește Snapdragon Summit. Se întâmplă în Hawaii și toată suflara pasionată de mobilitate stă cu ochii pe el, pentru că aici se detaliază informațiile despre noua generație a chipset-ului de top pe care compania îl va produce. Și de care se vor folosi toate vârfurile de gamă de la producătorii de smartphone în anul ce va urma. Ei bine, tensiunea a fost prelungită de Qualcomm care, în prima zi a evenimentului a anunțat noul chipset, fără să ofere detalii. Au revenit și au stins setea de cunoaștere a pasionaților.

Noul Snapdragon 865 va fi, așa cum era de așteptat, mai puternic, mai rapid și mai eficient cu consumul de energie decât generația anterioară.

25% faster CPU performance (or 25% better CPU power efficiency) and 20% faster graphics (or 35% greater GPU power efficiency) compared to the Snapdragon 855.

Oareșcum în ciuda acestor îmbunătățiri, noul Snapdragon 865 nu umblă la numărul de nuclee și la frecvența acestora. Avem tot un nucleu Prime (Kryo 585 în loc de Kryo 485) la 2,84 GHz, trei nuclee Performance (tot Kryo 585) la 2,4 GHz și patru nuclee Kryo 385 la 1,8 GHz.

Procesorul grafic (tot Adreno 650) suportă ecrane de rezoluție QHD+ cu rata de refresh de până la 144 Hz. Și, poate cel mai important, modemul 5G (X55) este integrat parțial, în sensul în care face parte din același pachet.

Sunt multe alte detalii tehnice pe care cei de la Qualcomm le-au scos la interval. Le găsiți în link-ul sursă. Importante sunt însă terminalele care se vor echipa cu Snapdragon 865 și performanțele pe care acestea le vor dovedi. Pentru că chipset-ul este doar una dintre componentele unui telefon. Așa că depășim entuziasmul momentului și textele de marketing și așteptăm cu interes primul smartphone echipat cu noul chipset.

via xdaDevelopers

2 COMENTARII

  1. […] Până la urmă este normal să fie diferit și, cel mai probabil, aceste diferențe se vor reflecta și la nivel de configurație, acolo unde OnePlus 8 Lite va fi echipat cu un chipset de top de generație mai veche, sau cu o variantă din zona mid-range. Spre deosebire, frații mai mari probabil că vor apela la noul Snapdragon 865, proaspăt anunțat de Qualcomm. […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep