HomeMobileAndroidHuawei P30 Pro primeste un nou update de firmware, din pacate nu...

Huawei P30 Pro primeste un nou update de firmware, din pacate nu Android 10

Abia acum Huawei P30 Pro (Orange branded) primește setul de patch-uri Android 9 pentru noiembrie 2019!
Abia acum Huawei P30 Pro (Orange branded) primește setul de patch-uri Android 9 pentru noiembrie 2019!

Ieri seară modelele Huawei P30 Pro branduite Orange au primit un nou update de firmware: 9.1.0.260(C431E4R2P2) care aduce în sfârșit patch-urile Android de securitate pentru luna noiembrie 2019. Nici vorbă încă de Android 10, dacă sperați la așa ceva.

Pachetul este unul mic, de doar 128 MB și în afară de patch-urile Android 9 pentru luna noiembrie nu mai aduce nimic nou. În mod normal pachetul se descarcă over the air și se instalează fără niciun fel de probleme.

Mă întristează să văd că Huawei resimte puternic presiunea SUA și în ultima vreme are probleme majore în a oferi patch-urile și update-urile Android pentru smartphone-urile sale deja comercializate, nu mă refer la cele care din același motiv nu au putut fi livrate conform calendarului planificat.

Pe 3 ianuarie 2020 e cam târziu să primești actualizare Android de noiembrie 2019 în condițiile în care toată lumea caută cu disperare disponibilitatea Android 10. Mai ales pe un flagship precum Huawei P30 Pro, situat acum un an pe primul loc în mai toate topurile.

Prin comparație, Samsung lansează deja Android 10 pentru flagship-urile sale de acum doi ani, cele lansate în 2019 (mă refer la seria S10) având deja Android 10 de mai bine de o lună.

Mă gândesc că vreți să știți asta în caz că aveați în plan achiziția unui flagship Huawei.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

7 COMENTARII

  1. Salut. Vina este a Orange aici. Aceeasi problema o am si eu, cumparat P30 pro de la Orange acum 3 zile, ultimul update e cel mentionat de tine. Dar..Dar..daca scoti cartela de orange si bagi una de Vodafone, o sa vezi update-ul la Android 10. Nu mai cred nimic din ce zice Orange, au o echipa de IT de toata jena.

  2. Ionuț Bălan nu o să primești update la 10 pt că ai patch de Orange.
    Cei care nu au patch de Orange au deja android 10.
    Te invit să te înscrii pe grupul Huawei Community România Official.

  3. A trecut si ianuarie si ne-au lasat tot cu ochii-n soare, desi Orange promitea ca n ianuarie vine update-ul.
    In urma discutiei purtate cu un reprezentat orange acesta mi-a comunicat ca nu de ei tine update-ul ci ca de la Huawei pleaca… astazi le-am scris celor de la Huawei… mi s-a spus ca telefonul este pe lista de updateuri, ca s-a inceput livrarea OTA dar cand exact va ajunge pe telefonul meu nu se stie… nu imi poate comunica o data exacta!?

    • Asa este. Nici eu nu am primit inca Android 10 Q pe Huawei P30 Pro, in ciuda tuturor declaratiilor Huawei. Am senzatia ca Huawei a decis sa lase in plan secundar seriile din 2019 si sa se concentreze pe ideea viitorului lor Android, fara servicii Google, dar cu cele Huawei. Si in lupta asta sacrifica utilizatorii care i-au acordat incredere in 2019.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep