HomeMobileAndroidGoogle catre utilizatorii de modele noi Huawei: aplicatiile noastre nu sunt disponibile...

Google catre utilizatorii de modele noi Huawei: aplicatiile noastre nu sunt disponibile pentru download

Google avertizează utilizatorii noilor smartphone-uri Huawei să nu înstaleze aplicațiile GMAIL, YouTube, Maps, Chrome pentru că acestea nu sunt disponibile pentru ei.
Google avertizează utilizatorii noilor smartphone-uri Huawei să nu înstaleze aplicațiile GMAIL, YouTube, Maps, Chrome pentru că acestea nu sunt disponibile pentru ei.

După mult timp în care Google a păstrat o atitudine tacită vizavi de toate proiectele care ofereau soluții de instalare a aplicațiilor GMAIL, YouTube, Chrome, Maps etc. pe smartphone-urile Huawei lansate după începerea blocadei SUA (acum aproape 1 an), zilele acestea a venit și o comunicare oficială: nu încercați să le instalați pentru că ele nu sunt disponibile pe respectivele modele.

Tristan Ostrowski, Legal Director pentru Google Android and Play a spus simplu: ”Din cauza restricțiilor guvernamentale, serviciile și aplicațiile Google nu sunt disponibile pentru modelele noi Huawei, în afara magazinului Play”. Bineînțeles că vine și mențiunea că Google își dorește să aducă aceste aplicații pe modelele Huawei dar din cauza restricțiilor nu poate face nimic.

Comunicarea Google are două motive: primul ar fi acela că aplicațiile nu sunt certificate de Google pentru funcționarea pe noile modele Huawei și că ar putea genera probleme și al doilea, poate mai important, este că instalarea din surse terțe înseamnă folosirea unor pachete care ar putea fi alterate (nu trec prin verificarea Play Protect) și ar putea conține malware.

Și cu asta lucrurile sunt clare: fără o rezolvare la orizont vizavi e această situație, Huawei are dificultăți în a impune noile modele pe piață, în ciuda eforturilor de a-și crea propriul magazin de aplicații care să fie o alternativă viabilă la Play Store. Chiar și cu App Gallery plin de aplicațiile clasice de Android, de acolo tot vor lipsi Maps, YouTube, Chrome chestii pe care unii utilizatori le consideră esențiale. Și s-ar putea să vedem că Huawei va avea o soartă similară Windows Phone, care nu a putut supraviețui exact din cauza interdicțiilor Google.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep