HomeMobileAndroidInteresant: Samsung Galaxy S2 primeste un Android 10 modificat (LineageOS 17.1), devenind...

Interesant: Samsung Galaxy S2 primeste un Android 10 modificat (LineageOS 17.1), devenind cel mai longeviv smartphone Android

După 9 ani de la lansarea oficială, Samsung Galaxy S2 devine cel mai longeviv smartphone, primind o versiune custom de Android 10 Q via LineageOS.
După 9 ani de la lansarea oficială, Samsung Galaxy S2 devine cel mai longeviv smartphone, primind o versiune custom de Android 10 Q via LineageOS.

De asta îmi place mie de entuziaștii de pe XDA: acolo unde există pasiune, există resurse și automat vin și rezultatele. În speță, o versiune custom de Android 10 Q (via LineageOS 17.1 alpha) ce poate fi instalată pe Samsung Galaxy S2 și este relativ funcțională. Cu alte cuvinte, după ce Samsung nu a mai oferit update-uri oficiale pentru flagship-ul S2, comunitatea l-a ținut în viață și acum avem chiar și Android 10 Q.

Iar cu treaba asta Samsung Galaxy S2 devine și cel mai longeviv smartphone Android, ajungând să depășească din punct de vedere al suportului bătrânul și titratul HTC HD2.

Samsung Galaxy S2 a fost lansat în aprilie 2011 cu Android 2.3.3 Gingerbread iar de atunci a continuat să rămână un aparat funcțional grație isprăvilor entuziaștilor, chiar dacă a fost de mult abandonat de Samsung.

Noul LineageOS 17.1 pentru S2 este în versiune alpha, adică abia la început. Mai sunt lucruri de finisat, inclusiv suportul pentru recepția GPS și ceva probleme cu display-ul. Dacă nu vă e frică să experimentați și să vedeți ce înseamnă să funcționeze Android 10 Q pe un smartphone de acum 9 ani, aici găsiți detaliile necesare.

Nu e o treabă la care să se înhame oricine, dar dacă vă tentează, dați-i drumul. Aveți nevoie de ODIN 3.07, ROM-ul LineageOS 17 și fișierele Pit și PDA.

Upgrade from Samsung stock ROM using ODIN 3.07
lineage-17.0-20191220-UNOFFICIAL-i9100.zip to your Micro SD-card before flashing.
Pit: i9100-LOS-16.0-Emulated-Storage.pit
PDA: i9100-LOS-16.0-Emulated-Storage-TWRP-3.3.1-1.tar.md5

Pentru că se poate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Am stricat și un S2 încercând să pun pe el “înghețata” cred… apoi un S3… un S5… n-am reușit cu nici unul să trec la următoarea iterație de după update-ul oficial. Și toate telefoanele au murit efectiv… nu se mai deschid… nu se mai încarcă… moarte.

    • Si nu te-ai prins ce nu ai facut bine? Si eu m-am jucat cu multe modele S pe care le-am urcat la versiuni superioare de Android, dupa ce Samsung a oprit update-urile oficiale. Am mai si gresit ca nu am citit atent ce trebuia sa fac, insa le-am restaurat si am luat-o de la inceput. Cele mai multe batai de cap mi le-a dat un S7 Edge pe care am rulat multe versiuni custom :).
      In categoria aparatelor care nu mai pornesc am un Nokia Lumia 800, poate cel mai fain smartphone pe care l-am avut in ultimii (mulți) ani.

      • N-au mai mers reuscitate… pur și simplu nu se mai deschideau, nu mai primeau curent, habar nu am ce făceam… toate erau pe ORO luate la fidelizare așa că nu am suferit prea mult când s-au dus… doar pe un Note II am reușit să restaurez versiunea originală după ce m-am pricopsit cu malware luat nu știu de unde…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep