HomeFeaturedFocusPiata de tablete a scazut in 2019, Apple si Amazon singurii care...

Piata de tablete a scazut in 2019, Apple si Amazon singurii care au reusit cresteri

piata tablete 2019

Dacă tot am vorbit despre evoluția pieței de smartphone pe 2019 și care au fost jucătorii care au dominat topul global al vânzărilor, să ne îndreptăm puțin atenția și asupra pieței de tablete. Chiar dacă nu se mai bucură de popularitatea de altă dată, tabletele încă îli mai găsesc locul în multe gospodării. Iar rezultatele celui mai recent studiu IDC privind evoluția pieței de tablete la nivel global, sunt grăitoare în acest sens.

Se pare că la nivel global, pe parcursul anului trecut, piața de tablete a scăzut cu 1,5 procente. În acest context, merită evidențiat faptul că doar Apple și Amazon au reușit creșteri, chiar surprinzătoare. 15,2% și respectiv 9,9% au câștigat cei doi mari jucători față de anul precendent.

piata tablete 2019

Apple domină autoritar clasamentul vânzătorilor de tablete pe 2019, cu o cotă de piață de 34,6%. Este urmată de Samsung (15,1%) și Huawei (9,8%) care vinde tablete exclusiv pe piața din China. Locurile 4 și 5 din acest top sunt ocupate de Amazon și Lenovo.

Mai multe detalii despre evoluția pieței de tablete și care a fost dinamica acesteia în ultimul trimestru al anului trecut, găsiți în link-ul sursă.

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep