HomeFeaturedFocusApple a avut un trimestru de final de an excelent, Samsung domina...

Apple a avut un trimestru de final de an excelent, Samsung domina topurile pe tot anul 2019

vanzari telefoane 2019

Companiile de studiu de piață și analiză au început să publice rezultatele celor mai recente studii pentru piața de smartphone la nivel global. Chiar dacă cifrele diferă de la o companie la alta (și cred că cel mai bine o să vi le supun atenției fix așa cum au fost ele publicate), ele converg către câteva concluzii destul de clare.

În primul rând reiese destul de clar că Apple chiar a avut un trimestru 4 reușit. Au confirmat-o deja încasările record ale companiei, iată că acum vedem că a dominat topul producătorilor de smartphone la nivel global pe ultimul trimestru al anului trecut. Este deja un obicei pentru companie să performeze foarte bine în sezonul sărbătorilor de iarnă.

vanzari telefoane 2019
vanzari telefoane 2019

Pe de altă parte, Samsung și-a păstrat coroana de lider dacă privim tot anul 2019 în ansamblu. Și chiar conduce cu un avans destul de confortabil, indiferent de studiul la care ne uităm. Pe locul al doilea al clasamentului producătorilor de smartphone după numărul de unități livrate, se găsește Huawei. În ciuda barierelor de natură comercială, compania chineză se mișcă foarte bine. Și am senzația că încă are resurse puternice să crească. A reușit cea mai spectaculoasă creștere de la an la an, și parcursul său va continua.

De-abia pe locul al treilea al topului pe tot anul trecut se găsește Apple. A scăzut ușor la nivel de cotă de piață, față de 2018, dar nu le-aș plânge de milă. Au demonstrat de atâtea ori că știu să își valorifice cel mai bine produsele și să obțină cea mai mare marjă de profit.

vanzari telefoane 2019

Restul detaliilor despre comportamentul pieței de smartphone la nivel global pe anul care s-a încheiat, dar și pe ultimul trimestru al acestuia, precum și ce alți jucători au prins top 5-ul (sau chiar top 10), găsiți în link-urile sursă și în pozele de mai sus.

via Strategy Analytics, Canalys, Counterpoint

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep