HomeFeaturedFocusCodul sursa pentru clasicele Command & Conquer e disponibil gratuit in GitHub

Codul sursa pentru clasicele Command & Conquer e disponibil gratuit in GitHub

EA a publicat pe GitHub codul sursă pentru jocurile Command & Conquer și Red Alert - dacă vă interesează puteți să le compilați singuri.
EA a publicat pe GitHub codul sursă pentru jocurile Command & Conquer și Red Alert – dacă vă interesează puteți să le compilați singuri.

Sunt trei jocuri la care mă gândesc mereu cu plăcere: Dune, Dune II și seria Command & Conquer, pioniere în ceea ce înseamnă titlurile de strategie. Dacă nu le-ați jucat până acum, vă recomand să faceți asta fie în browser fie pe un emulator de Android/Windows, ca să vedeți ce însemna un joc de calitate acum aproape 25 de ani, pe vremea când ideea din spate conta mai mult decât realizarea grafică.

De asta am tresărit când am văzut anunțul conform căruia Command & Conquer și seria a doua, Red Alert, au primit versiuni noi, adaptate cerințelor actuale. Iar în plus, codul sursă pentru seria Command & Conquer e disponibilă pe GitHub pentru ca cei interesați să poată veni cu modificări interesante.

Command & Conquer este un joc emblematic în ceea ce înseamnă strategia în timp real (RTS), făcut înaintea seriei Starcraft. A fost și primul joc în care am gustat plăcerea întrecerii în rețea și pentru asta am cablat blocul cu BNC-uri și fire aruncate de la balcon la balcon.

Mă ia un sentiment plăcut atunci când îmi aduc aminte de acest joc și nu am cum să îl descriu în vorbe. Și știu că pentru mulți dintre voi grafica și ideea o să pară banale, de mult fumate, însă gândiți-vă că jocul ăsta era o noutate fantastică în 1995, pe vremea când foloseam încă procesoare la 16 sau 32 Hz și cine avea 4MB RAM de memorie era un fericit.

Codul sursă are 5MB și poate fi descărcat de aici (zip sau clone, depinde cum preferați). Dacă vreți, puteți să îl folosiți și vă compilați propriul build cu care să vă jucați gratuit.

Motivul pentru care EA a decis să facă public codul seriei Command & Conquer este că dorește să vină în ajutorul comunității de entuziaști, oferindu-le posibilitatea de a face modificări vizavi de hărți, unități, texturi, ce sunt compatibile cu noile versiuni Remastered, disponibile deja pe Steam.

Aruncați un ochi. Poate o să vă placă …

via Reddit

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep