HomeMobileAndroidAndroid Auto a venit pe infotainment-ul BMW, numai cu sincronizare wireless

Android Auto a venit pe infotainment-ul BMW, numai cu sincronizare wireless

Cea mai recentă actualizare pentru infotainment-ul de pe modelel BMW de anul trecut aduce și suportul pentru Android Auto, cu sincronizare wireless.
Cea mai recentă actualizare pentru infotainment-ul de pe modelel BMW de anul trecut aduce și suportul pentru Android Auto, cu sincronizare wireless.

Ia uite că BMW și-a schimbat optica și acum se adresează și utilizatorilor Android (era să zic ”săracilor”), cel mai recent update de firmware pentru sisteme infotainment aducând această funcționalitate. Dacă vă aduceți aminte, în 2017 BMW a declarat că nu e interesată de piața Android, cumva … noi ne adresăm doar utilizatorilor Apple, că de aici putem scoate bani, fiind știut faptul că posesorii de iPhone plătesc în general mult mai mult decât cei de Android.

După trei ani, adică în decembrie 2019, BMW s-a mai gândit și a spus că o să aducă suportul pentru Android Auto în vară – adică în luna iulie. Și s-a ținut de curând, pentru că de vreo câteva săptămâni utilizatorii de BMW din Europa au început să primească suportul pentru Android Auto în urma unui update al sistemului infotainment.

Utilizatorii care merg în service-ul BMW și cer actualizarea infotainment-ului s-ar putea să se trezească cu o surpriză plăcută și să vadă că smartphone-ul Android se sincronizează acum wireless și merge Android Auto pe iDrive.

Treaba asta cu wireless only pare interesantă la prima vedere, însă pe termen lung nu e chiar așa de ok pentru că pune presiune pe bateria smartphone-ului și uneori îl face să se încingă bine de tot, indiferent de model.

Din câte am înțeles nici viteza de reacție nu e foarte bună, operații ce ar trebui să fie rapide iau cu câte 1-2 secunde mai mult – multitasking între aplicații, schimbarea melodiilor în Spotify etc.

Update-ul de infotainment ce introduce Android Auto se poate face doar la dealer, actualizarea automată nu detectează prezența vreunei noi versiuni.

Modelele de mașini compatibile cu acest nou update sunt cele ce folosesc iDrive 7:

  • 2019+ 3 Series with Live Cockpit Professional
  • 2020+ 5 Series
  • 2020+ 7 Series
  • 2019+ 8 Series
  • 2020+ X3 with Live Cockpit Professional
  • 2020+ X4 with Live Cockpit Professional
  • 2019+ X5
  • 2020+ X6
  • 2019+ X7
  • 2019+ Z4

Pe de altă parte, doar modele de smartphone-uri Android care au suport pentru Android Auto wireless vor putea să fie folosite (Nexus, Pixel și seriile Note9/S10/S20 ale Samsung) și numai în anumite țări. Am o vagă senzație că utilizatorii din România nu vor putea să se bucure de treaba asta, indiferent dacă reușesc să instaleze Adroid Auto (aici vă arăt cum).

Oricum, e o informație de știut. Iar dacă reușiți cumva să beneficiați de Android Auto în România, pe um model BMW, spuneți-ne într-un comentariu cum ați făcut asta.

via AP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep