HomeFeaturedFocusMotorola Moto G9 Power versus Xiaomi Poco M3, specificatii, performante, autonomie

Motorola Moto G9 Power versus Xiaomi Poco M3, specificatii, performante, autonomie

Moto G9 Power

Era inevitabilă această comparație între Moto G9 Power de la Motorola și Poco M3 de la Xiaomi. Ambele telefoane au ajuns la noi la testare în același timp. Și au o grămadă de trăsături în comun. Însă, poate cel mai important, ambele joacă destul de mult pe cartea autonomiei, cu baterii mari, de 6000 mAh. Aspectul care mi-a atras în primă fază atenția și m-a determinat să caut și alte asemânări.

Cele două dispozitive se plasează în zona de entry-level, aș spune eu. Mid-range parcă mi se pare prea mult pentru specificațiile oferite și pentru performanțele de care sunt capabile. Și, așa cum spuneam, argumentul principal de vânzare pare să fie autonomia cu mult peste medie, pe care o conferă acumulatorii cu capacitate mare. O autonomie care este vizibilă și în realitate, nu doar pe hârtie.

Evident, un alt factor important în orice achiziție de smartphone (și nu numai) este prețul de vânzare. Și ne vom ocupa și de această comparație, chiar dacă în titlu nu am mai cuprins-o.

Însă până atunci, să ne uităm puțin la specificațiile tehnice ale celor două terminale.

Moto G9 Power versus Poco M3, specificații tehnice

Așa cum spuneam, elementul care m-a determinat să verific mai adânc o eventuală comparație între cele două telefoane a fost bateria cu capacitate de 6000 mAh pe care o scot în față ambele telefoane. Moto G9 Power are un mic avantaj la nivel de viteză de încărcare, cu 20W față de doar 18W pentru Poco M3.

Am observat imediat că ambele telefoane se bazează pe același chipset Qualcomm Snapdragon 662. Mai mult, unitățile testate de mine aveau ambele memorie RAM de 4 GB și capacitate internă de stocare de 128 GB. Deși la Poco sunt disponibile și alte combinații de memorii. Era deja clar că aveam toate premisele unei comparații interesante.

La nivel de ecran cred că Poco M3 are un mic avantaj. Vine cu o rezoluție fullHD+ pe un ecran ceva mai mic, de 6,53 inchi (2340 x 1080 pixeli, aspect 19,5:9). Motorola are un ecran mai mare, de 6,8 inchi, cu rezoluție mai mică, doar HD+ (1640 x 720 pixeli). Și aspectul este ceva mai alungit (20,5:9), o formă care mie îmi place mai mult. Dar aprecierea este subiectivă.

Tot în legătură cu ecranul, Poco M3 merge pe un design cu un notch pentru camera foto frontală, în timp ce Moto G9 Power alege varianta cu un orificiu. Însă marginile ecranului sunt ceva mai groase la Motorola. Cu toate aceste argumente de partea sa, telefonul celor de la Xiaomi câștigă bătălia ecranelor, cel puțin la nivel de specificații.

Lucrurile stau exact pe dos în ceea ce privește camerele foto. Motorola afișează specificații mai bune aici. Camera foto frontală este de 16 megapixeli, față de doar 8 megapixeli la Poco M3. Iar pe spate, senzorul principal al sistemului de trei camere foto este de 64 megapixeli, în comparație cu 48 megapixeli la Xiaomi. Celelalte două camere par a fi identice la ambele telefoane. O cameră macro de 2 megapixeli și un senzor de adâncime tot de 2 megapixeli.

Cititorul de amprentă digitală este plasat pe spate la Motorola și în lateral la Xiaomi. Aici fiecare apreciază varianta care i se pare mai ușor de utilizat.

Prețuri

Să vedem cum se poziționează cele două telefoane și în ceea ce privește prețul de vânzare.

Motorola Moto G9 Power costă 779 lei pe Altex.ro. În versiunea Metallic Green, cea pe care am testat-o noi.

Pe de altă parte, Xiaomi Poco M3 costă 829 lei pe eMAG.ro. Fix varianta testată de noi, de culoare neagră, cu aceeași memorie RAM (4GB) și stocare internă (128GB) ca telefonul Motorola.

Aș spune că Motorola are un mic avantaj de partea sa, fiind mai ieftin cu 50 de lei. La acest nivel de preț, suma contează.

Ca o scurtă paranteză, ambele telefoane au în pachetul standard câte o husă de protecție de silicon transparent. Utilizatorii care doresc alte variante de huse și carcase de protecție pentru telefoanele lor, pot consulta oferta partenerilor noștri de la MobileDirect.

Performanțe

Specificațiile tehnice seamănă extrem de mult. Așa că se ridică automat întrebarea legată de performanțele generate de cele două configurații. În primă fază am rulat testul AnTuTu Benchmark. Aveți mai jos materialul video.

În mod oarecum surprinzător, scorul mai mare a fost înregistrat de telefonul care s-a mișcat ceva mai slab pe parcursul testului. Însă diferența între cele două este destul de mică.

A urmat testul de performanță din PCMark. Aveți mai jos capturile de ecran. Cu tot cu partea de detalii.

Vedem că s-a păstrat diferența la fel de mică din AnTuTu. Primul scor este al lui Moto G9 Power, al doilea al lui Poco M3.

La fel stau lucrurile și în Geekbench.

Cu detalii pe performanțele Single Core.

Și mai apoi Multi Core. La fel, primul scor este al lui Moto G9 Power, al doilea al lui Poco M3.

A urmat testul Sling Shot Extreme din 3Dmark.

S-a păstrat același avantaj fragil, cu primul scor pentru Motorola, cel de-al doilea pentru Xiaomi.

Avem și câteva detalii aici.

În cele din urmă, pentru a mulțumi pe toată lumea, testul din GFXBench. Atât testele High-Level cât și Low-Level.

Primele rezultate sunt tot pentru Moto G9 Power, cele din dreapta pentru Poco M3.

Autonomie

Testele de autonomie le-am realizat cumva de la distanță. În sensul că pe Motorola l-am primit mai devreme și am vrut să văd ce poate bateria sa de 6000 mAh. De-abia după ce a venit și Poco M3 mi-a înflorit în cap oportunitatea unei comparații între cele două terminale. Și am testat și autonomia pentru Xiaomi.

Aveți totuși mai jos și rezultatele celor două teste de baterie din PCMark,puse cap la cap. Primul este pentru Moto G9 Power.

Vedem că acesta reușeste o autonomie mult mai bună. Chiar un record pentru terminalele pe care le-am testat până acum. Deși capacitățile celor doi acumulatori sunt identice, contează destul de mult și rezoluția ecranului în această ecuație. Plus optimizările făcute de fiecare producător.

În loc de concluzie

Așadar, avem două telefoane cu multe specificații tehnice în comun, mai ales cu același acumulator impresionant de 6000 mAh. Cu rezultate asemănătoare în cele mai populare aplicații de benchmark. Cu prețuri de vânzare destul de apropiate.

Ca o scurtă paranteză, chiar și cu un soi de textură specială pe spatele de plastic, fiecare cu abordarea sa. Îmi place mai mult cea de pe Xiaomi Poco M3.

Însă la final, dacă ar trebui să aleg unul dintre cele două telefoane, cred că aș înclina spre Moto G9 Power. Alegerea este subiectivă. Și ține cont inclusiv de partea de interfață software, pe care nu am abordat-o aici. Poco M3 păstrează încă, din acest punct de vedere, influențe specifice pieței chineze și preferințelor utilizatorilor de acolo.

Însă cred că am oferit suficiente argumente aici încât fiecare să își poată alege favoritul în eventualitatea în care achiziționează un smartphone pe acest segment de preț. Oricum, avem doi candidați care nu pot fi ignorați în acest scenariu.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep