HomeFeaturedFocusHMD Global, interdictie temporara de a mai vinde telefoane Nokia in Europa

HMD Global, interdictie temporara de a mai vinde telefoane Nokia in Europa

HMD Global

HMD Global pare să fi fost forțată să scoată de la vânzare majoritatea modeleor sale de smartphone de pe piața din Germania. La fel s-a întâmplat și în Elveția. În ambele țări, singurele modele pe care compania mai are voie să le vândă sunt Nokia G11 și Nokia G21, modelele anunțate anul acesta.

Acest lucur se datorează unei acțiuni în instanță din partea companiei VoiceAgeEVS LLC (VAEVS). Aceasta susține că i-au fost încălcate fără consimțământ proprietățile intelectuale pe care le deține în zona VoLTE și Enhanced Voice Service. Lucru cu care judecătorii din Germania și Elveția se pare că au fost de acord în primă instanță, ceea ce o condus la o interzicere a modelelor care folosesc aceste tehnologii.

Partea și mai urâtă pentru HMD Global este că acțiuni similare în justiție au fost demarate și în Franța, Italia, Spania și chiar țara natală a companiei, Finlanda. Și deznodământul nu prea are cum să fie diferit.

VoiceAgeEVS LLC (VAEVS) a mai avut conflicte similare cu producători mai galonați, precum Apple. Dar și cu Lenovo sau TCL. De fiecare dată aceste acțiuni s-au rezolvat prin înțelegeri directe, în afara instanțelor de judecată.

Probabil că la final aceasta va fi soluția finală și pentru HMD Global, chiar dacă oficialii finlandezi au crezut că pot avea câștig de cauză în procesele intentate de VAEVS. Importantă este viteza cu care se vor derula lucrurile, pentru că o interdicție pe termen prea lung va lăsa urme adânci în cifrele de vânzări ale companiei.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep