HomeMobileAndroidGeekbench anuleaza rezultatele obtinute de flagship-urile Samsung in urma acuzatiilor de manipulare...

Geekbench anuleaza rezultatele obtinute de flagship-urile Samsung in urma acuzatiilor de manipulare a rezultatelor

În urma analizei informațiilor legate de manipularea rezultatelor în aplicații prin GOS, mai multe flagship-urile Galaxy au fost scoase din lista Geekbench și rezultatele lor anulate.
În urma analizei informațiilor legate de manipularea rezultatelor în aplicații prin GOS, mai multe flagship-urile Galaxy au fost scoase din lista Geekbench și rezultatele lor anulate.

Săptămâna trecută semnalam faptul că e posibil ca Samsung să o fi luat pe urmele OnePlus și ar fi manipulat modul în care aplicațiile funcționează pe flagship-urile sale, în unele situații crescând (sau scăzând) artificial performanța, azi vedem că Geekbench anulează toate rezultatele obținute de smartphone-urile Galaxy din seria S10, S20, S21 și S22. Asta și ca urmare a faptului că Samsung a recunoscut că GOS umblă la performanța CPU și GPU pentru multe aplicații.

Cu alte cuvinte Geekbench consideră că rezultatele obținute de flagship-urile Galaxy nu sunt cele reale, fiind crescute artificial. Interesant de știut este că odată ce aparatele au fost scoase din lista Geekbench, conform politicii serviciului de benchmark, acestea nu vor mai fi incluse chiar și dacă Samsung vine cu un update care anulează toate sporurile de performanță.

Același lucru s-a întâmplat cu OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, fix din aceleași motive: optimizarea voită a aplicațiilor de benchmark ca să dea impresia că sunt rapide, când în realitate aplicațiile aveau o performanță mai scăzută pentru a optimiza bateria.

Nu e nici prima data și nici ultima în care vedem cum marketinguul exagerat (mă refer aici la rezultate bune în benchmark-uri) duce la niște afirmații care nu au nicio treabă cu realitatea.

Eu am zis de nenumărate ori că atunci când evaluați un smartphone nu trebuie să vă uitați DOAR la specificații și rezultatele în benchmark, cele mai bune indicii fiind cele extrase din utilizarea normală, zilnică. Și de asta review-urile făcute pe genunchi (adică în 2-3 zile de la primirea telefoanelor) așa cum se întâmplă des (inclusiv la noi în România) sunt de fapt un mare 0.

Ca să știți …

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep