HomeFeaturedFocusAchizitia Twitter de catre Elon Musk sub semnul intrebarii

Achizitia Twitter de catre Elon Musk sub semnul intrebarii

Elon Musk

Se pare că tranzacția prin care Elon Musk ar prelua Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari a intrat într-un impas. Și riscă să nu mai fie dusă la bun sfârșit. Cele două părți implicate par să nu se înțeleagă asupra unor detalii care la prima vedere par minore. Dar care, cred eu, au implicații ceva mai mari și pot modifica radical prețul final al acestei achiziții.

Mai exact, oficialii Twitter au declarat în anexele tehnice din draftul de contract că numărul de conturi false (boți) este sub 5% din totalul conturilor. O informație pe care echipa de juriști și oameni tehnici a lui Elon Musk vrea să o verifice. Pentru a face acest lucru ar trebui să acceseze date suplimentare din interiorul Twitter. Date pe care cei de la Twitter refuză să le pună la dispoziția potențialului cumpărător.

Motivele acestui refuz nu sunt foarte clare. Iar refuzul în sine ridică mari semne de întrebare legate de credibilitatea acestor declarații. 5% pare, cel puțin la prima vedere, un procent destul de mic de conturi false (boți). Greu de crezut că lucrurile stau în realitate chiar atât de bine. Cele mai pesimiste estimări spun că aproape o treime din totalul conturilor de Twitter este reprezentată de conturi false.

Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Dar chiar și așa, reprezintă un procent care ar putea schimba prețul final al acestei tranzacții cu câteva miliarde. De înțeles de ce fiecare parte își susține cu tărie poziția.

Deocamdată Elon Musk amenință cu retragerea din tranzacție dacă echipei sale nu îi va fi permisă verificarea acelor date suplimentare. Rămâne de văzut cum va evolua această poveste.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep