HomeFeaturedFocusCateva informatii (zvonuri) despre Snapdragon 8 Gen 2

Cateva informatii (zvonuri) despre Snapdragon 8 Gen 2

Snapdragon 8 Gen 2

Cei de la Qualcomm au anunțat recent modelul de chipset de top Snapdragon 8+ Gen 1. Așa că producătorii de smartphone care au de gând să impresioneze cu flagship-urile lor au la dispoziție un chipset puternic. Însă compania se pare că se gândește la generația de anul viitor. Așa că au ieșit la iveală câteva informații despre Snapdragon 8 Gen 2. Un chipset care se pare vă va propune un CPU cu o configurație cel puțin interesantă.

Mai exact, deși vorbim tot despre un octa-core, dar de această dată cu configurația 1+2+2+3. Adică un nucleu Cortex-X3, două nuclee Cortex-A720, două A710 și trei Cortex-A510. Sau, dacă doriți numele lor de cod, 1 x Makalu-Elp, 2 x Makalu, 2 x Matterhorn și 3 x Klein-R1. Nu se cunosc detalii despre frecvențele la care vor fi tactate aceste nuclee, dar pot să bag mâna în foc că măcar X3-ul va trece de 3 GHz.

Cu toate că lucrurile par să sune spectaculos, majoritatea celor avizați nu se așteaptă la un salt spectacumos la nivel de performanțe pentru Snapdragon 8 Gen 2. Cel puțin nu în comparație cu Snapdragon 8+ Gen 1. Și un motiv pentru acest lucru ar fi faptul că noul chipset va fi produs de TSMC pe aceeași tehnologie de 4 nm.

Dacă aceste informații se vor dovedi adevărate, acesta va fi primul chipset pentru dispozitive mobile (și nu numai) care va avea patru tipuri diferite de nuclee în construcția sa.

Cel mai probabil vom avea confirmarea acestor detalii tehnice la finalul acestui an. Atunci când cei de la Qualcomm sunt așteptați să prezinte oficial viitoarea generație de chipset-uri de top. Atunci îl vom vedea și pe Snapdragon 8 Gen 2.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep