HomeMobileAndroidAndroid 13 beta: aceste smartphone-uri au acces la programul de test

Android 13 beta: aceste smartphone-uri au acces la programul de test

Versiunile beta de Android 13 sunt deja disponibile pentru aparate Asus, Lenovo, OnePlus, Nokia, Oppo, realme, vivo.
Versiunile de test de Android 13 beta sunt deja disponibile pentru aparate Asus, Lenovo, OnePlus, Nokia, Oppo, realme, vivo.

Acum câteva zile Google a anunțat oficial lista smartphone-urilor care au acces în programul de testare beta pentru Android 13. În mod surprinzător lista e lungă și cuprinde nume la care nu ne-am aștepta să fie acolo, precum Sharp, Tecno, vivo, ZTE sau Xiaomi.

Versiunile beta de Android 13 pentru aparatele făcute de terți sunt gestionate de aceștia și nu de Google pentru că în marea majoritate a cazurilor cuprind și aplicații proprietare puse peste sistemul de operare Google.

Dacă aveți un smartphone de generație nouă și vă interesează să testați primele build-uri de Android 13, o puteți face relativ ușor: mergeți pe site-ul producătorului, înregistrați-vă și descărcați imaginea cu Android 13 beta pe care o puteți pune pe smartphone.

ATENȚIE: deși e o aventură atractivă gândiți-vă bine dacă vreți să faceți asta. În primul rând veți folosi un software care are bug-uri și o să vă treziți constant că apar probleme și în al doilea rând, operația de instalare Android 13 beta va șterge toate datele pe care le aveți acum pe smartphone.

Dacă treaba asta nu vă sperie, atunci urmați link-urile de mai jos pentru a vedea cum se poate face instalarea pe fiecare aparat în parte și bineînțeles, pentru a intra în posesia imaginilor Android 13. Pentru majoritatea trebuie doar să descărcați pachetele, să le mutați în directorul rădăcină al telefonului (folosiți Total Commander sau Files din Play Store pentru a le muta din Downloads) și să porniți procesul de update.

Asus Zenfone 8

Google

  • Pixel 4
  • Pixel 4 XL
  • Pixel 4a
  • Pixel 4a (5G)
  • Pixel 5
  • Pixel 5a
  • Pixel 6
  • Pixel 6 Pro

Lenovo P12 Pro

Nokia X20

OnePlus 10 Pro

Oppo Find X5 Pro

realme GT 2 Pro

Sharp Aquos sense6 SH-M19 SIM FREE

CAMON 19 Pro 5G

vivo X80 și X80 Pro

Xiaomi 12, Xiaomi 12 PRO

ZTE Axon 40 Ultra

Vi se pare că lipsește cineva? Și mie … Samsung ar fi trebuit să fie aici, dată fiind cota de piață pe care o are, dar din motive care îmi scapă nu regăsim coreenii ca parteneri Google în procesul de testare beta. Și cam de asta Android 13 va ajunge pe Samsung la multă vreme după lansarea oficială.

Acestea fiind zise, spor la download.

UPDATE: din pacate majoritatea imaginilor pentru Android 13 beta 3 sunt pentru versiunile chineze de firmware. Am incercat pentru vivo X80 Pro pe care il am in teste si nu merge pentru ca eu am varianta de EU, care are alt cod (V30) fata de cea din China (V20). Asa ca vestea buna e mai mult una amara, pentru ca din cate am vazut, majoritatea imaginilor sunt pentru versiunile chineze, asa noi nu putem folosi (usor) aceste imagini.

via google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep