HomeCloud & MobilityCâteva schimbări interesante introduse de Google în Maps

Câteva schimbări interesante introduse de Google în Maps

Google a introdus mai multe schimbări interesante în aplicația Google Maps de Android și iOS, menite să ajute utilizatorii în vacanță.
Google a introdus mai multe schimbări interesante în aplicația Google Maps de Android și iOS, menite să ajute utilizatorii în vacanță.

Google a anunțat că a introdus câteva schimbări interesante în aplicația Maps pentru Android și iOS, schimbări ce includ partajarea locației, rute pentru biciclete, vederi din aer asupra celor mai importante repere turistice etc.

Poate cel mai important, partajarea locației: în momentul în care cel care și-a activat opțiunea părăsește locația inițială, informația este transmisă automat. Ex: presupunând că vreți să vă întâlniți cu prietenii la un concert și aceștia și-au activat partajarea locației în Maps, puteți să setați ca punct de destinație locația inițială și veți putea primi notificare în momentul în care aceștia ajung acolo.

Ca element suplimentar: Google ne spune că protejarea intimității e încă un element important, așa că această opțiune va funcționa doar dacă persoana respectivă a ales să partajeze locația și acesta va primi constant notificări care să îi reamintească faptul că are activă opțiunea de afișare a locației.

A doua chestie: traseele de biciclete. Google a adăugat detalii mai clare pentru rutele de biciclete disponibile în cele aproximativ 100 de orașe mari din lume. Informațiile noi sunt legate de detalii despre tipul de drum (principal, secundar), dacă are scări, dealuri sau dacă există trafic intens acolo.

Și nu în ultimul rând, Google Maps are acum opțiunea de afișare a unor vederi aeriene pentru cele mai populare 100 de destinații turistice din toată lumea, incluzând orașe precum Barcelona, Londra, New York, San Francisco, Tokyo – este primul pas pentru implementarea a ceea ce Google a denumit immersive view când a prezentat funcția în luna mai, la conferința Google I/O.

Schimbările sunt disponibile deja în aplicațiile Maps de iOS și Android (mai puțin cele legate de rutele de bicicletă) și pot fi folosite de toată lumea.

Mai multe detalii despre subiect găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep