HomeFeaturedFocusElon Musk renunta oficial la achizitia Twitter

Elon Musk renunta oficial la achizitia Twitter

Elon Musk

Se pare că tranzacția de aproximativ 44 miliarde dolari prin care Elon Musk intenționa să achiziționeze Twiteer este sortită eșecului. Cel care se retrage din această tranzacție este chiar cel mai bogat om din lume. Musk invocă refuzul celor de la Twitter de a oferi informații esențiale în această relație comercială.

Echipa sa a motivat cu “material breach of multiple provisions of the agreement” și cu “false and misleading representations” toată argumentația trimisă către Securities and Exchange Commission of the United States prin care solicită retragerea din tranzacție.

În realitate, motivul principal îl reprezintă neînțelegerile legate de numărul de conturi false/boți din totalul de conturi active de Twitter. Echipa de negociere a lui Elon Musk a estimat un număr mult mai mare de astfel de conturi decât cel raportat de oficialii Twitter.

Ca răspuns la anunțul retragerii din tranzacție, oficialii Twitter afirmă că partea lor nu renunță. Scopul lor declarat rămâne finalizarea tranzacției, o misiune care pare acum imposibilă.

Elon Musk ar trebui să plătească 1 miliard de dolari ca penalizări pentru nefinalizarea contractului. Însă miliardarul american nu pare dispus să facă acest compromis. Tocmai de aceea, argumentația echipei sale este una ce pare bine formulată și bine documentată.

Cred că nu vom avea prea curând un deznodământ la această situație, așa că aproape sigur vom mai dezbate subiectul pe viitor.

via USSEC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep