HomeCloud & MobilitySunt 690 de milioane de abonamente 5G la nivel mondial si viteza...

Sunt 690 de milioane de abonamente 5G la nivel mondial si viteza de acces tot creste, conform Ericsson

Dintr-un raport Ericsson Mobility aflăm că la nivel mondial piața de comunicații a ajuns la 690 de milioane de abonamente 5G.

Citeam în raportul Ericsson Mobility că piața de comunicații a ajuns la 690 de milioane de abonamente 5G la nivel mondial, cu o creștere de 70 de milioane în cel de-al doilea trimestru din 2022. De asemenea, în aceiași perioadă 218 furnizori de servicii de comunicații au lansat servicii 5G comerciale și 24 (de furnizori de servicii de comunicații) au lansat rețele 5G Standalone.

Ca și informație paralelă, la nivel mondial există 8.3 miliarde de abonamente de servicii mobile, având o pondere de 106% din populația globală. Interesant de știut că în al doilea trimestru din 2022, abonamentele de servicii mobile au crescut cu doar 52 milioane, mai puțin decât cele 5G.

Este evident un avans în ceea ce privește creșterea vitezei de acces pentru că în trimestrul al doilea al anului curent, numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband s-a majorat cu aproximativ 100 de milioane, ajungând la 7,2 miliarde, înregistrând o creștere de 6 procente de la an la an. Astfel, abonamentele mobile ce includ servicii de broadband reprezintă, în prezent, 86% din numărul total de abonamente mobile.

Deloc întâmplător, numărul abonamentelor 4G a crescut cu 77 de milioane, până la aproximativ 5 miliarde, reprezentând 60% din totalul abonamentelor globale de servicii mobile. Abonamentele de tip WCDMA/HSPA, însă, au înregistrat o scădere cu 41 de milioane, iar numărul abonamentelor GSM/EDGE s-a redus cu 48 de milioane.

Raportul Ericsson spune că a identificat 6.1 miliarde de deținători unici de abonamente, chestie care se poate transforma ușor într-un mesaj greșit, conform căruia 77% din populație ar avea un abonament de telefonie mobilă. În realitate explicația sună cam așa: sunt foarte multe abonamente de business și abonamente asociate unui singur deținător, persoană fizică. Diferența dintre numărul de abonamente și numărul de abonați fiind înregistrată pe fondul abonamentelor inactive, deținătorilor de dispozitive multiple și/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri.

Și nu în ultimul rând, traficul de date în rețelele mobile a crescut cu 39%, până la 100 Exabytes (EB) lunar, în perioada cuprinsă între trimestrul al doilea al anului trecut și trimestrul al doilea al anului curent.

Pe termen lung, creșterea traficului este determinată atât de creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și de creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).

Ca să știți.

Apropo de asta, voi ce abonament de date aveti?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep