HomeFeaturedFocusSeria Galaxy S23 va folosi o versiune mai puternică de Snapdragon 8...

Seria Galaxy S23 va folosi o versiune mai puternică de Snapdragon 8 Gen 2

Samsung Galaxy S23

Se pare că fanii europeni ai celor de la Samsung au parte numai de surprize plăcute. După ce Qualcomm a confirmat oficial zvonul că seria Galaxy S23 va folosi exclusiv chipset-uri Qualcomm, acum primim o nouă veste îmbucurătoare. Se pare că telefoanele vor folosi o versiune ușor overclock-ată a noului Snapdragon 8 Gen 2, pe care compania coreeană are exclusivitate.

Va fi posibil astfel un mic plus de performanțe în fața competitorilor direcți. Sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple. Nucleul de top al chipset-ului, Kryo Prime Cortex-X3 va fi tactat la 3.36 GHz (în comparație cu 3.2 GHz față de varianta standard a chipset-ului).

Sursa acestei informații despre varianta exclusivă de Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy S23 este una destul de credibilă. Este vorba despre celebrul leakster IceUniverse, care are un istoric destul de bun pe subiecte legate de compania coreeană.

Există totuși două semne de întrebare legate de tweet-ul acestuia. În primul rând că surprinde decizia de a folosi acest chipset doar în Europa. Ori este vorba despre o condiție impusă de Qualcomm, pentru a nu supăra alte companii producătoare de smartphone, ori este o modalitate de a compensa faptul că ani de zile europenii au avut pe cap Exynos-urile ceva mai puțin performante.

Al doilea semn de întrebare, oarecum mai ciudat, vine odată cu poza atașată acelui tweet. Care prezintă scorurile în testele din Geekbench cu o presupusă unitate de S23 echipată cu acest chipset special. Numai că acestea sunt mai mici decât altele care au circulat și care veneau de la unități care foloseau versiunea standard de Snapdragon 8 Gen 2.

Unitatea testată avea 8 GB de RAM și rula un Android 13.

Să vedem dacă se va confirma această informație și care va fi impactul real, pe unități comerciale, al acestui mic plus la nivel de chipset.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep