HomeFeaturedFocusApple domină topul celor mai vândute telefoane din 2022

Apple domină topul celor mai vândute telefoane din 2022

Apple

Cei de la Counterpoint Research au realizat un top cu cele mai vândute telefoane din anul 2022. Cum era de așteptat, Apple domină categoric acest top. O situație care arată cât se poate de clar situația de pe piața de smartphone. Sau, mai exact, situația profitului pe care îl generează piața de smartphone. Opt din cele zece cele mai populare telefoane ale lui 2022 sunt produse de compania din Cupertino. Samsung intră în top 10 cu doar două dispozitive.

Vedeți mai jos o fotografie cât se poate de grăitoare.

Trebuie avut în vedere și prețul de vânzare al acestor telefoane. În timp ce iPhone-urile celor de la Apple au prețuri mult mai consistente (care atrag profituri pe măsură), coreenii vin în acest top cu două dintre cele mai accesibile telefoane din portofoilu: Galaxy A13 și Galaxy A03.

iPhone 13 este cel mai popular terminal al anului trecut. Cota sa de piață este de 5% din totalul terminalelor vândute. Este urmat de iPhone 13 Pro Max. Urmează iPhone 14 Pro Max. La această generație avem o premieră. Este prima dată când un Pro Max depășește în popularitate modelele mai mici.

Mai avem o dovadă a succesului de care se bucură Apple în rândul posesorilor de telefoane smart. În 2022 încă s-au vândut foarte bine telefoanele mai vechi cu două generații. Pe poziția a 6-a a clasamentlui îl regăsim pe iPhone 12.

via Counterpoint Research

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep