HomeFeaturedFocusProbleme dupa update-ul iOS 16.4.1(a): bateria de iPhone 14 Pro se consuma...

Probleme dupa update-ul iOS 16.4.1(a): bateria de iPhone 14 Pro se consuma repede

La câteva zile după ce am instalat iOS 16.4.1(a) am observat că bateria de pe iPhone 14 Pro a început să o ia razna și să se consume mult mai repede. Treaba asta a culminat zilele trecute cu faptul că peste noapte, fără să folosesc telefonul, s-a dus aproape 40% din baterie.

Uitându-mă prin setări, la cine folosește bateria, am ajuns la concluzia că vinovatul pare a fi Safari, iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care eu nici nu folosesc Safari ca browser implicit.

După o postare pe Twitter am intrat în legătură cu cineva de la suport de la Apple care în primă fază mi-a recomandat să fiu atent la cine consumă bateria în background tasks – după cum se vede în pozele de mai sus, singura aplicație care consumă excesiv bateria e Safari, deci probabil că nu e cazul să sap mai departe.

Acum, de ce Safari consumă când eu nu îl folosesc? Păi Safari în sine se referă și la engine-ul de afișare a informațiilor pe iOS, inclusiv în setări sau în diversele aplicații pe care le folosim, deci căutarea directă a browser-ului ca vinovat nu e chiar o informație exactă.

E posibil (și eu bănuiesc că asta e) să fi un bug introdus cu patch-ul de securitate din iOS 16.4.1 (a) lansat acum două săptămâni care a reparat probleme majore în iOS, despre care Apple nu a spus încă nimic.

Soluție? Nu am încă una care să funcționeze

În aceste condiții am căutat niște soluții care să mă ajute să pot folosi totuși telefonul. Prima a fost ca înainte să închid ecranul să închid toate aplicațiile deschise. Treaba asta nu m-a ajutat.

A doua, propusă de Apple, a fost să mă duc în setările Safari și să curăț History and Website Data, pentru că e posibil să rămână acolo ceva care să forțeze engine-ul să încarce la infinit niște informații. Peste noapte pare că a funcționat combinația celor două operații și în loc de 40% am pierdut doar vreo 10%.

Din păcate problema nu e rezolvată și pare că se agravează pe măsură ce trece timpul. Iar Apple nu are încă o soluție – sper ca odată cu update-ul iOS 16.5 de să vină lucrurile să se rezolve, altfel voi fi nevoit să mă întorc la iOS 16.4, chestie pe care nu sunt dispus să o fac în acest moment.

Asta ca să știți, în caz că aveți și voi probleme similare – din ce am citit pe net, sunt multe persoane care au probleme similare, pe diverse modele iPhone de la 12 încoace.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep