HomeFeaturedFocusNokia G42 a fost anunțat oficial

Nokia G42 a fost anunțat oficial

Nokia G42

Cei de la HMD Global au prezentat oficial un nou smartphone mid-range, modelul Nokia G42. O apariție care nu prea se evidențiază din punctul de vedere al specificațiilor tehnice, dar care are o poveste interesantă care să mai compenseze din senzația de anost pe care o induce. Se pare că focusul a fost pus pe reparabilitatea (oare am inventat un nou cuvânt?) dispozitivului. Motiv pentru care el a fost dezvoltat în colaborare cu cei de la iFixit. În plus, vinde și povestea cu materialele reciclabile pe care le integrează.

Însă lucrurile nu mai par deloc interesante atunci când vine vorba despre specificațiile sale tehnice. Avem un chipset Snapdragon 480+ de la Qualcomm, cu o memorie RAM de 4 GB sau de 6 GB. Capacitatea internă de stocare este de 128 GB. Poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD. Sistemul de operare este un Android 13.

Nokia G42 are un display IPS LCD cu diagonală de 6.56 inchi. Rezoluția este doar HD+, dar rata de refresh este de 90 Hz. În partea de sus are un notch în formă de picătură. Acolo își găsește loc o cameră selfie cu senzor de 8 MP.

Pe partea din spate avem un sistem de trei camere foto. Senzorul principal, cu rezoluție de 50 MP, este ajutat de două camere de câte 2 MP fiecare. Una pentru detalii de adâncime și una pentru fotografii de tip macro. Cititorul de amprentă digitală este poziționat lateral.

Acumulatorul are o capacitate de 5000 mAh și se poate încărca cu cel mult 20W. Telefonul vine cu o certificare IP52.

Nokia G42 este disponibil în Purple sau Grey, la prețuri de vânzare care încep de la 249 euro, pentru varianta cu 6 GB de RAM.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep