HomeFeaturedFocus4.3 miliarde de oameni dețin un smartphone

4.3 miliarde de oameni dețin un smartphone

smartphone

Este concluzia unui studiu publicat de GSMA. Mai exact Mobile Internet Connectivity Report for 2023, realizat de GSM Association. Nu mai puțin de 4.3 miliarde de oameni de pe Pământ dețin în prezent un smartphone. Asta înseamnă că aproximativ 55% din pupulația planetei folosește un telefon smart.

Dintre aceștia, aproximativ 4 miliarde au și internet mobil. Cu alte cuvinte, au un SIM cu date în respectivele telefoane smart.

Conexiunile mobile diferă destul de mult de la o țară la alta. În America de Nord și Asia Pacific, 69% din utilizatorii respectivi au conexiune 4G. La polul opus majoritatea utilizatorilor din Africa sub-Sahariană încă folosește o conexiune 3G.

În mod oarecum surprinzător, există aproximativ 600 de milioane de utilizatori la nivel global care încă folosesc internetul de pe telefoane feature phone. Și mai jos sunt cei care încă nu folosesc internet mobil, un număr destul de mare de persoane. Undeva la 3.8 miliarde de oameni, dacă avem în vedere populația actuală a planetei.

Studiul GSM Association concluzionează că motive precum lipsa skill-urilor digitale, lipsa educației (chiar analfabetismul), dar și lipsa unui conținut atractiv sunt doar câteva din barierele care împiedică un număr mare de utilizatori să utilizeze internet mobil. Aș adăuga aici și costurile induse de un astfel de serviciu, care pentru unii sunt destul de ridicate.

Cei care nu folosesc internet mobil sunt privați de anumite oportunități, de o educație mai bună, de anumite servicii vitale. Până la un punct afirmația este corectă, dar nu cred că nu există alte alternative pentru a accesa acele informații și servicii.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep