HomeCloud & MobilityAsus a lansat un model mai ieftin ROG Ally cu AMD Ryzen...

Asus a lansat un model mai ieftin ROG Ally cu AMD Ryzen Z1, nu la fel de performant

Asus a decis să aducă pe piață o versiune mai ieftină pentru consola de jocuri ROG Ally, folosind o nouă arhitectură AMD Zen 4 cu procesor Ryzen Z1. În principiu vorbim de aceiași configurația hardware ca a modelului original ROG Ally (vedeți aici care e părerea mea despre această consolă) în ceea ce privește carcasa, display-ul, sistemul de răcire și capacitatea de stocare, singura diferență fiind legată de procesor, care acum e doar Ryzen Z1. Consola Ally este echipată și cu 16 GB de memorie LPDDR5 6400 MHz, 512 GB de stocare pe interfață PCIe® Gen 4 și un slot pentru card microSD UHS-II pentru extinderea capacității. Cu suportul WiFi 6E, Ally își păstrează conexiunea stabilă într-un joc multiplayer sau în streaming de la Xbox Cloud Gaming, chiar și în rețelele aglomerate.

Noul model ROG Ally folosește șase nuclee și 12 thread-uri, fiind asociat cu unitățile de procesare grafică RDNA 3, cu suport complet pentru tehnologiile AMD de upscaling, precum FSR și RSR, pentru o performanță excepțională de gaming. Și cine își permite poate să conecteze ROG Ally la ecosistemul XG Mobile cu GPU extern. XG Mobile oferă atât porturi USB-C suplimentare și ieșiri video, precum și puterea unui GPU NVIDIA GeForce RTX™ 4090 de Laptop, transformând Ally dintr-un dispozitiv de gaming portabil într-o adevărată mașină capabilă să ruleze jocuri AAA la setările maxime.

La fel ca modelul original, noul ROG Ally funcționează cu Windows 11 și are acces la catalogul Xbox, cu o ofertă promoțională pentru abonamentul Xbox Game Pass (3 luni gratuite).

Ce trebuie să știți este că noul ROG Ally cu Ryzen Z1 are o performanță apropiată de Ryzen Z1 Extreme la rezoluție de 720p în anumite jocuri, însă la 1080p lucrurile sunt complet diferite – benchmark-urile (de la Asus) arătând diferențe semnificative.

Pentru 720p, performanța Ryzen Z1 vs Ryzen Z1 Extreme arată așa:

Iar pentru 1080p lucrurile stau așa:

În condițiile în care diferența de preț între cele două modele de ROG Ally e undeva la 100 EUR, parcă alegerea modelului mai ieftin nu e neapărat o opțiune …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep