HomeFeaturedFocusAsus Zenfone 11 Ultra a fost lansat oficial

Asus Zenfone 11 Ultra a fost lansat oficial

Asus Zenfone 11 Ultra

După lungi sesiuni de zvonuri și leak-uri, iată că Asus Zenfone 11 Ultra își face apariția oficială. Telefonul marchează o schimbare de focus din partea companiei producătoare. Seria Zenfone se duce și înspre publicul general, nu doar către pasionații de compacte. Practic  a luat de la fiecare dintre frații săi câte ceva. Are forma și dimensiunile (și mare parte din specificațiile tehnice) împrumutate de la ROG Phone 8 Pro, dar vine cu un design ceva mai cuminte, mai generalist, mai mainstream, mai apropiat de actualul Zenfone 11.

Din punct de vedere tehnic se poziționează clar ca vârful de gamă al seriei Zenfone, pentru că aduce plusuri față de compactul deja existent pe piață. La interior se bazează pe chipset-ul de top Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm. Are două combinații posibile de memorii. Una ceva mai accesibilă, cu 12 GB de RAM și stocare internă de 256 GB și una mult mai atractivă, cu 16 GB de RAM și capacitate internă de stocare de 512 GB. Nu există slot pentru card microSD.

Sistemul de operare este un Android 14 cu interfața proprietară a companiei peste el. Să sperăm că s-a mai renunțat la bloatware-ul inutil.

Asus Zenfone 11 Ultra este echipat cu un display LTPO AMOLED de 6.78 inchi. Un panel cu rată de refresh de 144 Hz, rezoluție fullHD+ (2400 x 1080 pixeli), suport pentru HDR10+ și luminozitate de top de 2500 niți. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub ecran, iar protecția este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus 2. Telefonul vine și cu o certificare IP68.

Un orificiu discret ascunde o cameră selfie echipată cu un senzor de 32 MP. Sistemul foto de pe spate este compus din trei camere. Un senzor principal de 50 MP este ajutat de un ultrawide de 13 MP. Cea de-a treia cameră este un telephoto cu senzor de 32 MP, capabil de un zoom optic 3x.

Autonomia dispozitivului este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 5500 mAh, care se poate încărca cu până la 65W. Există și suport pentru încărcarea wireless de 15W.

Asus Zenfone 11 Ultra  vine în patru variante de culoare: Eternal Black, Skyline Blue, Misty Gray și Desert Sand. Are un preț de plecare de 999 euro, valabil pentru Europa. Există o perioadă promoțională în care doritorii se pot bucura de un discount.

În România telefonul este disponibil la precomandă, în ambele configurații: cea cu 16 GB RAM și 512 GB stocare la un preț de 5499 lei și cea cu 12 GB RAM și 256 GB stocare la un preț de 4999 lei. În perioada 14 martie – 14 aprilie 2024, cei interesați pot beneficia de o reducere de 500 de lei profitând de promoția Early Bird de pe eShop-ul oficial ASUS.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep