HomeFeaturedFocusAsus a prezentat noua consola portabila ROG Ally X

Asus a prezentat noua consola portabila ROG Ally X

ASUS a prezentat o versiune nouă a consolei ROG Ally, sub numele X și care e o versiune mai scumpă și mult îmbunătățită.
ASUS a prezentat o versiune nouă a consolei ROG Ally, sub numele X și care e o versiune mai scumpă și mult îmbunătățită.

ASUS a prezentat ieri noua consolă portabilă ROG Ally X, care în esență este o versiune îmbunătățită a modelului Ally (despre care puteți afla mai multe aici) și care rezolvă multe dintre elementele încă nefinisate ale primului model.

Prima dată, ROG Ally X vine cu o baterie cu capacitate dublă: adică a sărit la 80Wh de la 40Wh, ceea ce e posibil să dubleze și autonomia – pe de altă parte problemele de încălzire s-ar putea să nu permită asta.

Capacitatea de stocare e acum de 1TB în loc de 512GB de pe primul model Ally (iar în paralel acum sunt folosite modele M.2 2280, mai accesibile și mai ușor de schimbat) în timp ce RAM-ul a fost crescut de la 16GB 6400MHz LPDDR5 to 24GB 7500MHz LPDDR5.

Că tot am vorbit de sistemul de răcire, acesta este schimbat cu elemente mai subțiri, dar care conform ASUS, permit o creștere de 10% a volumului de aer ventilat. Și tot în ideea asta, slot-ul microSD a fost mutat de lângă ventilatoare (se încălzea excesiv).

Deși pare foarte asemănătoare, forma noii console portabile ASUS ROG Ally X e schimbată față de primul model, cu forme mai rotunjite și elemente de aderență mai proeminente. Joystick-urile și D-PAD-ul sunt redesenate pentru o aderență mai bună și flexibilitate mai mare.

În interior lucrurile nu sunt complet schimbate. ROG Ally X are acum 2 porturi USB_C, în loc de combinația USB-C + ROG XG Mobile Interface connector, lucru ce a dus la creșterea greutății ROG Ally X la 678g, cu 68g mai mult decât Ally. În același timp pe ROG Ally X e folosit tot un cip Ryzen Z1 Extreme și un display de 7 inci 1080p 120Hz IPS LCD cu AMD FreeSync Premium.

Mă bucură să văd ca ASUS a ascultat piața și a venit cu schimbările necesare pentru ca această consolă portabilă să aibă succes. Vine tot cu Windows 11 Home preinstalat, însă din cauza capacității mai mari de stocare și a creșterii memoriei RAM, prețul pleacă acum de la 799 USD (cel mai probabil 800+ EUR în România).

Consola portabilă ROG Ally X poate fi deja comandată și vine cu 3 luni gratuite pentru PC GAME PASS. Abia aștept să testez noul model și să vă spun mai multe.

Mai multe detalii despre ASUS ROG Ally X puteți găsi aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep