HomeFeaturedFocusPiața de smartphone din Europa crește dupa mult timp

Piața de smartphone din Europa crește dupa mult timp

smartphone

Cei de la Canalys au publicat rezultatele unui studiu legat de vânzările de pe piața de smartphone din Europa pentru primul trimestru al acestui an. În primele trei luni ale acestui an, în Europa au fost livrate 33.1 milioane de unități. O creștere de 2% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Poate că nu pare atât de spectaculoasă, dar trebuie să avem în vedere că vine după nu mai puțin de 12 trimestre consecutive de scădere continuă (raportate la perioadele similare ale anului anterior). Așa că lucrurile deja arată mai bine și există orizonturi și mai optimiste.

Poate și mai spectaculos este faptul că din totalul telefoanelor vândute în Europa în această perioadă de trei luni de zile, 32% au fost terminale premium. Adică smartphone-uri cu preț de vânzare mai mare de 800 dolari.

Samsung a dominat destul de autoritar piața de smartphone din Europa în această perioadă. Nu doar că a avut o cotă de piață de 37%. Dar telefoanele sale premium din seria Galaxy S au înregistrat o creștere de 58% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior (Q1/2023).

Apple se situează pe locul al doilea, cu o cotă de piață de 22%. Dar are primele două locuri în topul celor mai vândute telefoane din Europa din primul trimestru. Graficele celor de la Canalys sunt grăitoare.

Xiaomi (16%), Motorola (6%) și Honor (3%) completează top 5-ul celor mai populari vânzători de smartphone din Europa.

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep