HomeFeaturedFocusVideo: primul robot realizat prin printare 3D este în stare de funcționare

Video: primul robot realizat prin printare 3D este în stare de funcționare

inMoov-3D-printed-robot

Este realizat în Franța de către cei de la Factices Atelieres, il cheamă InMoov și este un robot umanoid, la dimensiunile unui om normal, realizat din componente manufacturate prin tehnologia de printare 3D și îmbinate între ele. A pornit de la stadiul de mână, apoi a fost un braț complet, și a evoluat cu viteză până în stadiul prezent. Încă îi lipsesc picioarele, dar ne putem face o idee despre cum arată și ce știe să facă.

Am văzut împreună că tehnologia de printare 3D începe să fie folosită pentru generarea unui număr din ce în ce mai mare de obiecte. Nu ne mai sperie deloc un snowboard realizat prin această tehnologie, ni se par amuzante (și probabil că doamnele abia așteaptă) hainele generate astfel, nu suntem deloc încântați de perspectiva mâncării fabricate prin imprimare 3D, cine știe ce mai urmează.

Ce părere aveți de posibilitatea de a multiplica un robot umanoid cu niște costuri relativ mici prin comparație cu proiectele anterioare? Uitați-vă puțin la filmul cu InMoov, și închipuiți-vă o armată de confrați de-ai lui, mai avansați în ceea ce privește mobilitatea, și ascultând toți comenzile vocale ale unui singur om. Cum vă imaginați acum viitorul?

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep